Kabelmaker Nordost presenteert Leif 3 serie op High End München

Nordost stond op de beursvloer van de High End audiobeurs in München en heeft daar zijn vernieuwde instaplijn van kabels gepresenteerd. De Leif 3 serie bestaat uit stroomsnoeren, luidsprekerkabels en analoge interlinks. De Leif 3 productlijn is onderverdeeld in de sublijnen White Lighting, Purple Flare, Blue Heaven en Red Dawn.

Nordost Leif 3

De Leif-serie van Nordost is de maatstaf op het gebied van audiokabels op instapniveau sinds de introductie meer dan dertig jaar geleden. De lange levensduur van deze invloedrijke lijn is te danken aan Nordost's alomvattende benadering van kabelconstructie, maar naar eigen zeggen ook vanwege het vermogen om gevierde producten te verbeteren naarmate de technologie zich ontwikkelt, intussen trouw blijvende aan een kernontwerpfilosofie.

Leif 3-kabels belichamen het hoogtepunt van jarenlange technologische doorbraken en vooruitgang in vakmanschap, zorgvuldig verfijnd om te voldoen aan de moderne eisen van mid-fi en hifi-geluidssystemen. Leif 3-kabels maken gebruik van optimale materialen, unieke geometrie en filterloze technologie om dynamische, verliesarme en levensechte prestaties van elk audiosysteem te ontgrendelen.

De Leif 3 kabels zijn verdeeld in vier groepen, t.w. White Lightning, Purple Flare, Blue Heaven en Red Dawn en in elke sublijn zijn stroomsnoeren, luidsprekerkabels en analoge interlinks te vinden.

Nordost Leif 3: stroomsnoeren

Een stroomsnoer is het beginpunt en de basis van de voeding van een audiocomponent. De netsnoeren die in hifi- en midfi-opstellingen worden gebruikt, spelen een cruciale rol in deze basis en hebben volgens Nordost een directe invloed op de prestatiemogelijkheden van audiocomponenten. De Leif 3 netsnoeren van Nordost zijn ontworpen om nieuw potentieel te ontsluiten, zelfs in bescheiden systemen, en bieden een toegangspoort tot verbeterde audio-ervaringen.

Leif 3 voedingskabels, afgeleid van jarenlang onderzoek en ontwikkeling, erven de ontwerpprincipes van Nordost's gewaardeerde referentieproducten, Valhalla 2 en Odin 2. Door gebruik te maken van FEP-extrusie en Nordost's gepatenteerde Micro Mono-Filament technologie, is elke zware geleider zorgvuldig omwikkeld met een FEP-filament om een virtuele luchtspleet te creëren binnen zijn eigen, individuele FEP-buis. Dit zorgt voor een ononderbroken stroom van wisselstroom, waardoor het audiosysteem moeiteloos dynamische nuances in de muziek kan leveren.

Leif 3 netsnoeren onderscheiden zich door hun ultrasnelle ontwerp met weinig verlies, waarbij de lage bronimpedantie van de AC-voeding behouden blijft voor optimale prestaties. Het introduceren van Purple Flare, Blue Heaven of Red Dawn netsnoeren in een systeem belooft de dynamiek, kleur en textuur van de geluidsweergave te verrijken, waardoor het realisme van het systeem wordt vergroot en de luisteraar zich kan onderdompelen in de uitvoering.

Nordost Leif 3 luidsprekerkabels: radicaal dun profiel, vol geluid

Een van de meest onderscheidende kenmerken van Nordost-producten is het unieke, platte ontwerp van de luidsprekerkabels. Bij dit ontwerp gaat het niet alleen om opvallen want het is een prestatiegerichte oplossing. Platte kabels kunnen beter klinken, omdat de capaciteit per definitie lager is en dat heeft een positief gevolg voor de doorgifte van hoge frequenties.

Door gebruik te maken van een platte geometrie vermindert Nordost niet alleen de capaciteit, maar ook de strenginteractie en het skin-effect binnen luidsprekerkabels, wat resulteert in een schonere, nauwkeurigere signaaloverdracht. Waarom is dit ontwerp uniek voor Nordost? Simpel gezegd: alleen Nordost beschikt over de technologie om met succes ultradunne, luchtdichte, duurzame kabels te produceren, met de precisie die nodig is om een platte audiokabel van hoge kwaliteit te creëren.

De Leif 3 luidsprekerkabels van Nordost zijn gemaakt met verzilverde OFC-geleiders met massieve kern die een ingewikkeld FEP-extrusieproces hebben ondergaan om de diëlektrische eigenschappen van de kabels te verbeteren. Ze worden vervolgens afgewerkt met behulp van een gespecialiseerde aansluitmethode met vergulde z-plug banaan- of spade-connectoren. Leif 3 luidsprekerkabels verhogen de drive en het dynamische realisme van de geluidsweergave, waardoor een nieuw niveau van muzikaliteit in een geluidssysteem wordt bereikt.

Nordost Leif 3: analoge interlinks

Bij het nastreven van sonische zuiverheid moet een succesvolle signaalkabel (interlink of interconnect) het audiosignaal naadloos transporteren zonder enige vervorming of wijziging te introduceren. De Leif 3 Interconnects van Nordost bereiken dit doel door een filterloze aanpak en bieden een neutraal kanaal dat muziek getrouw reproduceert.

De Leif 3 signaalkabels van Nordost zijn gemaakt met verzilverde OFC-geleiders met massieve kern, gerangschikt in getwiste paren om ruisinterferentie van de signalen die ze transporteren te verminderen. Elk paar wordt vervolgens afzonderlijk afgeschermd voordat het wordt gebundeld en vastgezet in een tweede, gevlochten schild, dat een dekking van 97% biedt.

Afgesloten met vergulde Neutrik XLR- of Profi Neutrik RCA-connectoren, dienen Leif 3 Interconnects als de ideale interface voor zowel mid-fi- als hifi-componenten. Ze maximaliseren de signaaloverdracht terwijl de integriteit van het bronmateriaal behouden blijft, waardoor verbeterde textuuraspecten van de muziekweergave naar voren komen.


EDITORS' CHOICE