Rockport Technologies kondigt vloerstaande Lynx aan op High End München

De Amerikaanse luidsprekerbouwer Rockport Technologies heeft naar eigen zeggen twee jaar gedaan over de ontwikkeling van zijn nieuwste luidspreker. De nieuwe Lynx is een vloerstaander en hij is getoond aan het publiek van de High End audiobeurs in München. De behuizing is gemaakt van één stuk aluminium.

Rockport Technologies Lynx

De Lynx is een volgens de ontwerpers een voorbeeld van Rockport's nadruk op full-range luidsprekers die een buitengewone muzikale prestatie leveren met behoud van een huiselijke en vriendelijke afmeting. Andrew Payor, oprichter en directeur technologie van Rockport verklaart als volgt: “:De Lynx is ongeëvenaard in zijn vermogen om de grootsheid van muziek over te brengen vanuit zo'n verrassend compacte behuizing. De Lynx is de eerste keer dat we technologie van ons vlaggenschip Lyra hebben kunnen doorsijpelen naar een luidspreker die comfortabel in elk huis past. Net als bij de Lyra heeft de fundamentele afwezigheid van door de behuizing veroorzaakte ruis een diepgaand effect op de muzikale presentatie van de Lynx, wat een ongelooflijk lage ruisvloer, ongeëvenaarde dynamische contrasten en verbazingwekkende informatieherwinning op laag niveau oplevert. Net als de Lyra, de nieuwe DAMSTIF3-behuizing van de Lynx heeft geen schrijnwerk, geen bevestigingsmiddelen en bereikt tegelijkertijd de meerdere doelen van maximale demping, stijfheid en massa.”

Met een 'vorm volgt functie'-ontwerpbenadering, die onderscheidende en functionele behuizingsontwerpen omvat, beschikt de Rockport Lynx over een nieuwe DAMSTIF3 -behuizing die is gevormd uit een enkel massief aluminium gietstuk. De drivers van de Lynx zijn afgekeken van de Lyra. De Lynx heeft een op maat gemaakte tien inch koolstofvezel sandwichconus woofer, een zes inch koolstofvezel sandwichconus middentoner en een één inch golfgeleidergeladen berylliumtweeter.

De driverarray van de Lynx is ontworpen om een gezaghebbende basrespons van het eerste octaaf te leveren met overvloedige reserve en snelheid, een transparant middenbereik, dat dicht verzadigde tonale kleuren en textuur naar voren brengt, met een kristallijn puur, dynamisch realistisch hoogfrequent register, zo vertellen de ontwerpers over de Lynx.

De Lynx was te zien op High End München, samen met een voorbeeld van het uit één stuk bestaande ruwe aluminium gietstuk dat wordt gebruikt om de kast te maken. Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE