NIEUWSInakustik

In-akustik lanceert nieuwe generatie AIR-kabels met geleiders van puur zilver, te zien op HEM

Het Duitse In-akustik heeft een nieuwe productlijn van kabels ontwikkeld met geleiders die zijn gemaakt van puur zilver. Na intensief onderzoek en implementatie van nieuwe ideeën hebben de LS-8005 AIR Pure Silver en NF-4005 AIR Pure Silver kabels nu het levenslicht gezien en zijn gepresenteerd aan het publiek op de High End audioshow in München.

In-akustik: perfectie in kabelontwikkeling met lucht en zilver

Er bestaan veel mythen over signaal- en stroomkabels. Het concept van een nieuwe kabeltechnologie door In-akustik is gebaseerd op de grondbeginselen van elektrotechniek en natuurkunde. De ontwikkelaars brachten naar eigen zegen een revolutie teweeg op het gebied van audiokabels door lucht te gebruiken om de kernen van elkaar te isoleren. Lucht is onbetwist de beste isolator voor kabels (afgezien van vacuüm, maar dat is technisch niet te realiseren). Het maakt de laagste capaciteit en lage diëlektrische verliezen mogelijk, terwijl het zich onder alle omstandigheden op dezelfde manier gedraagt.

AIR-technologie van In-akustik heeft naar eigen zeggen aangetoond dat de isolatie van een audiokabel en de minimalisering van diëlektrische verliezen van cruciaal belang is en een grote invloed heeft op het geluid. De luchttechnologie zorgt ervoor dat de hele hifiketen topprestaties kan leveren. Dit wordt bereikt met behulp van speciale clips die de signaalgeleiders in rijen en vrij zwevend door de kabel leiden.

In-akustik LS-8005 AIR Pure Silver: vlaggenschip kabel

Voor het perfecte geluid hebben high-end luidsprekers veel vermogen nodig, dat snel en nauwkeurig moet worden geleverd. De kracht moet exact overeenkomen met het analoge beeld van de originele geluidsbron, of het nu een a capella solist is of een energiek rockconcert. Om deze stroom correct en efficiënt naar de luidspreker te sturen, zijn een paar technische trucjes nodig die helpen om fysieke interferentie vakkundig te omzeilen. Lijnweerstanden en lijninductanties spelen een beslissende rol bij luidsprekerkabels.

De krachtigste referentie-AIR-kabel, de LS-8005 AIR Pure Silver, heeft 32 cross-link supersnelle golfgeleiders met een indrukwekkende totale doorsnede van 38 mm2. Een grote doorsnede alleen levert echter nog geen kwaliteitskabel op. De intelligente opstelling van de geleiders elimineert vrijwel alle magnetische velden, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de fijnste geluidsfacetten en krachtige druk.

In-akustik LS-8005 AIR Pure Silver: optie tot aarding

Het toenemende aantal mobiele telefoons, Wi-Fi-routers, Bluetooth-apparaten, laadstations, etc.  verhoogt het risico op elektromagnetische interferentie, die hifi- en high-end systemen kan beïnvloeden. Kabels fungeren als antennes en kunnen deze interferentie naar de apparaten overbrengen. Daar overlappen ze het audiosignaal in gevoelige circuitgebieden en leiden tot een verslechterd geluid. Het is daarom van cruciaal belang om effectieve afschermings- en aardingsconcepten te gebruiken om het geluid te beschermen. Een bekend voorbeeld hiervan is de aardedraad van een platenspeler. De LS-8005 AIR heeft een aardingsoptie die kan worden aangesloten op de aarde van de versterker, de aardedraad of een aardingsdoos om interferentie te verdrijven.

In-akustik LS-8005 AIR Pure Silver: puur zilver als geleider

Om de perfecte klank te bereiken heeft In-akustik het geleidermateriaal zorgvuldig geanalyseerd. Hoogzuiver koper is al een uitstekende geleider. Een supergeleider die geen ohmse weerstand biedt zou ideaal zijn, maar vereist wel extreem lage temperaturen van minimaal min zeventig graden Celsius. In reële omstandigheden is zilver momenteel het meest geleidende materiaal met een geleidbaarheid van 61,35 S/m (Siemens per meter), wat ongeveer zes procent hoger is dan koper.

Veel fabrikanten gebruiken verzilverde geleiders, die volgens In-akustik qua geluid als “helder” en “metaalachtig” worden ervaren. In-akustik daarentegen maakt gebruik van puur zilver, dat een neutraler geluid geeft. Dankzij de hogere driftsnelheid van de elektronen biedt de zilveren kabel van In-akustik indrukwekkende geluidsprestaties over alle frequentiegebieden. Het edelmetaal zilver is echter zo ongeveer 100 keer duurder dan koper.

In-akustik: NF-4005 AIR en NF-4005 AIR Pure Silver

Een langverwachte wens van In-akustik-klanten wordt nu werkelijkheid. Nu de NF-4005 AIR en NF-4005 AIR Pure Silver kabels verkrijgbaar zijn, dicht de kabelfabrikant uit Ballrechten-Dottingen een bestaand gat: met de tegenhangers van de LS-4005 AIR luidsprekerkabels is het nu mogelijk om de gehele ketting met de 4005-kabels, voor het best mogelijke geluid uit één productfamilie.

In-akustik maakt al zijn kabels handmatig in de fabriek in Ballrechten-Dottingen in het uiterste zuidwesten van Duitsland. Ook de LS-8005 AIR Pure Silver wordt hier volledig vervaardigd, waarbij met uiterste zorg de clips met de hand in elkaar worden gezet en de cross-link supersnelle golfgeleiders worden ingeschroefd. De resulterende AIR Helix wordt vervolgens voorzien van de PE-netwerkmantel voordat de afgewerkte kabel wordt geassembleerd met de 360 graden Basic-terminals ontwikkeld door In-akustik.

Alle In-akustik AIR-serie Generatie 5-kabels zijn vanaf heden verkrijgbaar voor de hieronder genoteerde adviesprijzen

Luidsprekerkabel:

 • LS-8005 AIR Puur Zilver: 89.000 euro (stereoset 2 x 3m enkele draad)
 • LS-8005 AIR Puur Zilver: 91.000 euro (stereoset 2 x 3m single bi-wire)
 • LS-8005 AIR: 20.000 euro (stereoset 2 x 3m enkeldraads)
 • LS-8005 AIR: 22.000 euro (stereoset 2 x 3m bi-wire)

Signaalkabel XLR:

 • NF-4005 AIR Puur zilver XLR: 8.995 euro (1m)
 • NF-4005 AIR Puur zilver XLR: 12.999 euro (1,5m)
 • NF-4005 AIR Puur zilver XLR: 16.999 euro (2m)
 • NF-4005 AIR XLR: 4.499 euro (1m)
 • NF-4005 AIR XLR: 6.498 euro (1,5m)
 • NF-4005 AIR XLR: 8.498 euro (2m)

Signaalkabel cinch:

 • NF-4005 AIR Puur Zilver RCA: 6.999 euro (1m)
 • NF-4005 AIR Puur Zilver RCA: 9.999 euro (1,5m)
 • NF-4005 AIR Puur Zilver RCA: 12.999 euro (2m)
 • NF-4005 AIR RCA: 3.999 euro (1m)
 • NF-4005 AIR RCA: 5.799 euro (1,5m)
 • NF-4005 AIR RCA: 7.589 euro (2m)
MERK

EDITORS' CHOICE