NIEUWSWadax

Wadax lanceert Studio Player op High End München

De in Spanje gevestigde audiofabrikant Wadax heeft de Studio Player getoond aan het publiek op de High End audiobeurs in de Duitse plaats München. De Studio Player heeft een optisch loopwerk aan boord dat CD- en SACD-schijven kan afspelen, evenals een streamer die is gecertificeerd voor Spotify Connect en Tidal Connect, en meer diensten in de toekomst. Het apparaat is modulair opgebouwd waarmee een zekere toekomstbestendigheid wordt beloofd. De levering gaat in de loop van het huidige kwartaal van start.

Wadax Studio Player: alles-in één digitale oplossing

De Studio Player is het eerste onderdeel van een geheel nieuwe serie producten en is volgens de Spaanse fabrikant Wadax een alles-in-één digitale oplossing die optische schijfjes kan afspelen (CD en SACD) en muziek van bekende streaming-diensten kan afspelen. Voortbouwend op de technologische vooruitgang die is aangescherpt in de Atlantis Reference-serie, komt de Studio Player naar voren als een uniek, gebruiksvriendelijk onderdeel dat sublieme muziekweergave levert voor zowel streaming als optische media. De verbindingen zijn ontworpen voor naadloze integratie en maken de weg vrij voor toekomstige prestatieverbeteringen via aanvullende apparaten, terwijl het modulaire ontwerp upgrademogelijkheden en generatieverbetering garandeert, allemaal ondergebracht in een enkelvoudig chassis, aldus het persbericht van Wadax.

Variabele uitgangsspanning en instelbare uitgangsimpedantie bieden gebruikers de flexibiliteit om de Studio Player aan te passen aan hun systeem en omgeving. Bovendien versterken aansluitingen voor een externe voeding (Studio PSU) en klok (Studio Clock) de muziekervaring nog verder en completeren ze het Studio Player-ecosysteem.

De Studio Player destilleert technologieën uit de onvergelijkbare Atlantis Reference DAC en past trickle-down-technologie toe die is ontworpen om een uitzonderlijke muzikale reis te leveren. Het lost tonale textuur en ruimtelijke definitie op, waardoor een rijke soundscape ontstaat die een organische en natuurlijke presentatie uitstraalt, waarbij het steriele, analytische geluid dat vaak wordt geassocieerd met digitale componenten wordt vermeden. Deze naadloze samensmelting van technologie en muzikaliteit vormt de basis voor meeslepend muziekgenot.

De Studio Player wordt in de loop van het tweede kwartaal van 2024 geleverd en zal dan ook in de Benelux beschikbaar zijn. De verwachte verkoopprijs ligt op 42.990 euro.


EDITORS' CHOICE