Chord Electronics onthult Suzi-reeks versterkers op High End München

Het Britse Chord Electronics zal op de High End audiobeurs in München de Suzi-reeks van versterkers aan het publiek presenteren. Het concept omvat een voorversterker genaamd Suzi Pre en een kleine eindversterker genaamd Suzi. Allerlei combinaties met andere apparaten van Chord zijn mogelijk. De formele lancering volgt in het najaar van 2024.

Chord Electronics Suzi

Het Suzi-concept is bedacht en ontworpen door de oprichter/eigenaar van Chord Electronics John Franks en het omvat een nieuwe voorversterker, plus een innovatieve ULTIMA-tech modulaire eindversterker die kan worden gebruikt om een conventionele voor-/eindversterker te vormen. Het kan ook afzonderlijk kan worden gebruikt met de Hugo 2 DAC of de Hugo 2/2go streamer/speler om een DAC/versterker of een streamingversterker te creëren.

Het systeem omvat de nieuwe Suzi Pre-voorversterker, plus de Suzi eindversterker die ook de directe integratie van de Hugo 2 of Hugo 2 en 2go mogelijk maakt. Het Suzi-concept kent drie primaire gebruiksscenario's: 1. als analoge voor-/eindversterker (een Suzi Pre met een Suzi), 2.  een DAC/versterker (een Suzi met een Hugo 2), en 3. een streamingversterker (een Suzi met een Hugo 2 en 2go).

Het Suzi-systeem is ontworpen om consumenten talloze opties te bieden en tegelijkertijd tegemoet te komen aan bestaande Hugo 2- en Hugo 2/2go-bezitters door een speciaal ontworpen versterkeroplossing met ULTIMA-technologie aan te bieden met vergelijkbare ruimtebesparende chassisafmetingen. De Suzi’s zijn immers uiterst compact.

In de meest succesvolle configuratie van een Suzi, Hugo 2 en 2go biedt het systeem drie verschillende eigen audiotechnologieën van Chord Electronics in één: versterking, digitale conversie en streaming. Naast geavanceerde Wi-Fi/Ethernet-streaming biedt het vlaggenschip ook eersteklas solid-state opslag en weergave van een muziekbibliotheek, dankzij de dubbele microSD-kaartsleuven van 2go.

De Suzi Pre en Suzi zijn ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Groot-Brittannië en zullen in de herfst formeel worden gelanceerd, waarbij dan alle details, specificaties en prijzen zullen worden gepubliceerd.

Nieuwsgierig geworden? Chord Electronics is te vinden in Atrium 3.1, kamer C122 op de High End München.

MERK

EDITORS' CHOICE