NIEUWSMSB

MSB Technology neemt Cascade DAC mee naar High End München 2024

Het Amerikaanse audiobedrijf MSB Technology heeft een nieuwe non-plus-ultra DA-converter gebouwd genaamd Cascade. De Cascade is een volledig gebalanceerde ladder-DAC die bestaat uit drie kasten. De koper kan kiezen uit verschillende invoermodules. De nieuwe Cascade van MSB Technology kan bewonderd worden op de komende High End audiobeurs in München die komende donderdag gaat beginnen.

MSB Technology Cascade DAC

De Cascade DAC is ontwikkeld door MSB Technology om compromisloze DA-conversie en bijbehorende processen te bieden voor mensen die op zoek zijn naar de best mogelijke oplossing voor hun audiosysteem en zich geen zorgen hoeven te maken over hoe diep ze in hun portemonnee moeten graven. De MSB Cascade DAC bestaat uit drie componenten die in één systeem zijn gecombineerd, t.w. de Digital Director, de Analog Converter en de Powerbase.

MSB Technology Cascade DAC: Digital Director

Alle digitale bronnen, verwerking en interfaces worden geleverd door de Digital Director. Door deze functies in een eigen chassis te plaatsen, wordt eventuele ruis en interferentie met de rest van het systeem verminderd. Tot zeker hoogte is de Digital Director het centrale brein van het systeem.

Omdat het digitale gedeelte van de Cascade zich in de Digital Director bevindt, is dit de eerste stop voor signalen afkomstig van digitale spelers, CD-loopwerken, servers en computers. Het kan vrijwel elk digitaal formaat identificeren, configureren en verwerken met behulp van geavanceerde algoritmen voor kwaliteitsreproductie. De Digital Director beschikt over een geluidsarme lineaire voeding, gebruiksvriendelijke bedieningselementen en een visuele statusweergave in combinatie met maximaal vier digitale ingangsmodules, die door de gebruiker moeten worden uitgekozen.

Welk invoermodules zijn beschikbaar? MSB Technology biedt modules aan voor XLR (AES/EBU), optisch/coaxiaal (S/PDIF), MSB USB of ProUSB, MSB ProISL-interface, MSB Dual ProI2S-ingang en MSB Network Renderer V2 (MQA en Roon Ready).

De Digital Director stuurt een digitaal signaal dat klaar is voor DA-conversie, via de optische Cascade-Link naar het volgende onderdeel in het systeem en dat is de  Cascade Analog Converter .

MSB Technology Cascade DAC: Analog Converter

Alle kritische, ruisarme analoge elektronica is in de Cascade Analog Converter geïntegreerd. Uitgerust met acht nieuwe hybride DAC MKII-modules, een Femto 33 MKIII-klok, passieve analoge trappen en 75-Ohm volumeregelaars, kan de Analog Converter de hem toegewezen taak uitvoeren om de best mogelijke analoog DA-conversie te bieden voor het luisteren naar audio. Het signaalpad is gebalanceerd en differentieel om te voorkomen dat aardstromen de signalen verstoren.

Extra ingangen zijn onder meer twee analoog gebalanceerde XLR- en twee single-ended RCA-aansluitingen voor het rechtstreeks naar het apparaat sturen van analoge bronsignalen (in plaats van eerst via de Digital Director te gaan), omdat er geen conversievoorbereiding nodig is.

MSB Technology Cascade DAC: Powerbase

Om de best mogelijke prestaties van de Cascade verder te garanderen, zijn volledig vernieuwde voedingstechnologieën opgenomen in het resterende onderdeel van het systeem, de Cascade Powerbase. Er is een extra beschermingslaag met interne AC-filtering. Nadat het vermogen van de drie ringkerntransformatoren door discrete gelijkrichters van siliciumcarbide naar gelijkstroom is omgezet, wordt het vermogen gefilterd door geoptimaliseerde banken van spoelen en condensatoren om het grootste deel van de resterende ruis uit het ruwe gelijkstroomsignaal te verwijderen. Dit wordt vervolgens geregeld door discrete lineaire voedingen met ultralage ruis.

MSB Technology Cascade DAC: afwerkingen

Het zilver of zwart geanodiseerd unibody-chassis van de Cascade DAC is voorzien van roestvrijstalen accenten. Er worden ook aangepaste accentafwerkingen aangeboden voor een persoonlijker tintje.

MSB Technology Cascade DAC: prijs en leveringsinformatie

De Cascade DAC van MSB Technology debuteert op de High End audiobeurs in München. De eerste levering zal in de loop van juli 2024 gaan plaatsvinden. We hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar in het geruchten circuit gonst een vanaf-prijs van circa 100.000 dollar. Dit is slechts een indicatie, want invoerrechten en het lokale BTW-tarief kunnen de prijs nog wat opstuwen. De koper krijgt drie jaar garantie en na registratie komt daar nog twee jaar garantie bij.

MERK

EDITORS' CHOICE