NIEUWSSennheiser

Sennheiser Accentum True Wireless: draadloze oordopjes in de Accentum-reeks

De Duitse hoofdtelefoonbouwer Sennheiser heeft de Accentum True Wireless gepresenteerd, een draadloze in-ear hoofdtelefoon en het kleinste lid van de Accentum productlijn. Sennheiser heeft naar eigen zeggen veel aandacht besteed aan de ergonomie en pasvorm van de Accentum True Wireless. Bestellen kan vanaf vandaag en de levering gaat op 21 mei a.s. beginnen. De koper kan kiezen uit een witte of zwarte variant.

Sennheiser True Wireless

De Sennheiser Accentum True Wireless is voorzien van zeven millimeter dynamische True Response drivers die door Sennheiser zelf zijn ontwikkeld en zouden garant moeten staan voor krachtige en meeslepende lage tonen, natuurlijke middentonen en heldere hoge tonen en een ultralage vervorming. De drivers worden gemaakt in de fabriek van Sennheiser in Tullamore

Sennheiser True Wireless: ergonomie van het menselijk oor

In nauwe samenwerking met Sonova (dat is een toonaangevende producent van hoortoestellen) werden naar eigen zeggen duizenden oormodellen geanalyseerd om tot de ideale balans te komen tussen stabiliteit, comfort en verfijning. Het resultaat van deze samenwerking is een innovatieve contour die aansluit bij een breed spectrum van dragers in één enkele vorm. Vier pasvormen worden meegeleverd om een nog betere afdichting te verzekeren voor een impactvolle respons op lage frequenties en een effectieve hybride noisecancelling.

Sennheiser True Wireless: de kunst om transparant te zijn

In combinatie met de discrete beamforming-microfoonarray beperkt de ANC dreunende nevengeluiden met lage frequentie tot gefluister, en maakt zo korte metten met rumoer aan boord van het vliegtuig, zoemende toestellen, verkeer in de buurt en het geroezemoes in drukke cafés. Dankzij de Hybrid ANC- en Transparency-modi van de Accentum True Wireless kan je makkelijk omgaan met storingen, zodat de drager op verzoek met een simpele tik of via de gratis Sennheiser Smart Control-app naar omgevingsgeluiden kan luisteren.

Met de app kan de gebruiker de mate van transparantie selecteren en tegelijk de sound verder afstemmen met de vijfbands equalizer en Sound Check, een tool om presets te creëren met begeleiding die je kunt uploaden in de cloud zodat hij vanaf elk van je iOS- of Android-toestellen toegankelijk is. Maar EQ-aanpassing is slechts het begin: er is ook touchbediening die de gebruiker kan instellen om media, oproepen en spraakassistenten te beheren.

De Accentum True Wireless verbinden met een smartphone gaat dankzij Bluetooth 5.3 verder dan het beheren van media en oproepen. De oortjes zijn Bluetooth LE Audio- en Auracast-compatibel, voor een geavanceerde connectiviteit met gedeelde audiostreams in museums, cafés, luchthavens etc. met Auracast-ondersteuning in de nabije toekomst. Naast SBC- en AAC-codecondersteuning maken de oortjes ook gebruik van aptX en LC3 om een betrouwbare audiokwaliteit en een uitgebreide batterijduur te verzekeren. Sennheiser geeft een speelduur op van circa acht uur per lading en met de oplaaddoos meegerekend is dat 28 uur in totaal.

Opladen kan met de meegeleverde USB-A naar USB-C kabel of draadloos volgens de Qi-standaard. De oplaad- en opbergdoos houdt twee extra laadbeurten achter de hand, en ondersteunt snelladen via USB, wat gebruikers tot een uur speeltijd in circa tien minuten oplevert.

Sennheiser Accentum True Wireless: prijs en leveringsinformatie

De Accentum True Wireless is vanaf vandaag beschikbaar voor bestelling en wordt officieel gelanceerd op 21 mei 2024. De oordopjes en het doosje zijn straks verkrijgbaar in een zwarte of witte uitvoering. De verkoopprijs is net geen 200 euro.


EDITORS' CHOICE