NIEUWSOrigin Live

Origin Live lanceert toonarm Renown op High End München

De Britse fabrikant Origin Live bereikt dit jaar een mijlpaal: de draaitafels en toonarmen van het bedrijf spelen eindelijk in een kamer op de High-End show in München, waar ze exposeren met de Duitse distributeurs High Fidelity Studio in kamers A 4.1, F126/F127. Ja, het belooft iets speciaals te worden want het bedrijf zal een nieuwe toonarm genaamd Renown presenteren. En die kost een paar centen.

Origin Live op High End München

Het High Fidelity Studio-systeem zal de Conqueror-toonarm van Origin Live bevatten, gemonteerd op de Sovereign-S-draaitafel, die onlangs een aantal hoog aangeschreven rondes in de Britse pers heeft gemaakt. Met zijn ultralage wrijvingslager (naar verluidt draait het draaiplateau circa drie minuten rondjes zonder aandrijving), zijn massieve sandwichplint, ontkoppelde riemaandrijving en zijn meerlaagse draaiplateau is dit een geweldige vertegenwoordiging van het ontwerpethos van het bedrijf. De Sovereign-S en Conqueror spelen naast een statische weergave van drie andere OL-decks.

Andere debuten zijn onder meer de eerste waarneming in Europa van de Renown, Origin Live's ultieme uitdrukking van de toonarm. Het bedrijf heeft zijn toonarmontwerpfilosofie tot het uiterste doorgevoerd in het merkbaar verlengde, uitgeholde juk en lagersamenstel van de toonarm en in de materiaalsamenstelling en coatings van de armbuis. Bekende elementen zijn aanwezig, zoals het dubbele draailager, het VTA-vliegwiel binnen/buitenstijl en de zijwaartse bias bij vallend gewicht, evenals een nieuwere toevoeging die ook beschikbaar is op de Agile Tonearm; het asymmetrische meerlaagse contragewicht.

Door gebruik te maken van de concepten die worden gebruikt op hun draaitafels Multi-Layer Platters en de nieuwe Strata Multi-Layer Platter Mat, gebruikt het contragewicht meerdere lagen langs de vlakke vlakken om resonanties door trillingsinterferentie te verminderen.

Als je genoeg tijd besteedt aan het kijken naar superhigh-end toonarmen, zou je denken dat de esthetiek gekruisigd moet worden om de hoogste prestaties te bereiken. Dat is niet het geval met de Renown, mogelijk de meest elegante toonarm in zijn categorie, terwijl hij geen compromissen sluit in zijn vorm-volgt-functie-ontwerp. Het resulterende product is een van de beste artiesten ter wereld en een masterclass in het huisgeluid van het bedrijf van natuurlijk afgestemde, zeer dynamische, gescheiden en gedetailleerde, driedimensionale muzikale reproductie.

Met groot genoegen nodig Origin Live bezoekers uit in München High End om langs te komen en de inspanningen van het Britse familiebedrijf te bekijken, waar leden van de familie graag vragen beantwoorden, de producten bespreken en demonstraties geven.

De Origin Live Renown toonarm is wereldwijd verkrijgbaar voor 26.000 Britse ponden of 30.000 euro.


EDITORS' CHOICE