NIEUWSDALI

Dali presenteert Rubikore-productlijn op High End München

De Deense luidsprekerfabrikant Dali heeft vandaag op de High End audiobeurs in München een nieuwe productlijn van luidsprekers gepresenteerd genaamd Rubikore. De serie bestaat uit vijf modellen, t.w. twee vloerstaanders, een monitorluidspreker, een muurhanger en een centermodel, waarvan een paartje overigens ook als linker en rechterluidspreker zou kunnen dienen. De levering zal naar verwachting begin juni 2024 gaan beginnen.

Dali Rubikore: voor tweekanaals muziek en meerkanaals thuisbisocoop

De in Denemakren gevestigde luidsprekerbouwer Dali heeft vandaag de lancering van de Rubikore-serie aangekondigd. Deze serie omvat vijf modellen, d.w.z. twee vloerstaande luidsprekers genaamd Rubikore 8 en Rubikore 6, een monitormodel genaamd Rubikore 2, het muurhangende model Rubikore On-Wall en de Rubikore Cinema die gebruikt kan worden als centerluidspreker of als linker/rechterluidspreker.

De nieuwe serie maakt gebruik van grensverleggende technologieën zoals de Clarity Cone technologie, SMC-drivers, SMC-Kore spoelen, hybride tweetermodules met een innovatieve Low-Loss-Dome-tweeter en Continuous-Flare-basreflexpoorten. Deze combinatie van geavanceerde technologieën en decennialange ervaring garandeert dat de Rubikore-serie uitmuntende prestaties en een superieure geluidskwaliteit biedt voor zowel tweekanaals hi-fi systemen als meerkanaals thuisbioscopen.

Beschikbaar in afwerkingen zoals hoogglans zwart, hoogglans maroon, natuurlijk walnoot en hoogglans wit, zijn de Dali Rubikore-luidsprekers niet alleen een lust voor het oog maar bieden ze ook een meeslepende luisterervaring, aldus het persbericht van Dali.

Dali Rubikore: evolutie via Kore-technologie

De Rubikore-serie is een sprong voorwaarts, geïnspireerd door de baanbrekende Dali Kore-technologieën. De serie kenmerkt zich door de innovatieve Clarity Cone-technologie in de bas-/middentoon drivers. Deze membranen zorgen voor een natuurlijke helderheid in het middentoonbereik zonder enige kunstmatige kleuring. Gecombineerd met Dali’s SMC-aandrijfsystemen bieden deze drivers minimale vervorming en optimale prestatie-efficiëntie. De modellen Rubikore 8 en 6 tillen de zuiverheid van het geluid nog een niveau hoger met SMC Kore-kernen in hun cross-overs, die signaalverlies aanzienlijk verminderen. Elk model in de serie is ook uitgerust met topkwaliteit condensatoren van het Duitse Mundorf.

De behuizingen van Rubikore 2, 6 en 8 zijn voorzien van Continuous Flare Reflex Ports, ontworpen om de efficiëntie te maximaliseren en turbulentie en ruis te minimaliseren. Geïnspireerd door de Dali Kore Evo-K Hybridtweeter, introduceert de serie eveneens een nieuwe Low-Loss Dome tweeter die zonder ferrofluid werkt, voor een ongekend heldere weergave in het hoogfrequentiebereik.

Dali Rubikore: uitzonderlijke akoestische prestaties

De Rubikore-serie van Dali introduceert een nieuwe standaard in luidsprekerprestaties, met een reeks innovaties geïnspireerd door de geavanceerde Dali Kore-technologieën. Deze omvatten de papier- en houtvezel Clarity Cone technologie SMC-bas-/middentoon drivers, ontworpen om een echt muzikale ervaring te bieden. De synergie tussen de DALI Hybridtweeter en de bas-/middentoon drivers resulteert in detailrijkdom en helderheid in de hoge frequenties. Hierdoor blinkt de Rubikore-serie uit met een ontspannen, breed verspreidende klank die zowel verliesarm als geoptimaliseerd is voor versterkers.

Deens design, handgemaakt door Dali

De luidsprekers van de Rubikore-serie zijn een toonbeeld van de rijke Deense traditie in fijn timmerwerk en meubelmakerij. Ze combineren esthetische schoonheid met praktische functionaliteit; hun zorgvuldig vervaardigde en robuust verstevigde behuizingen bieden een uiterst stabiele basis voor de drivers, waar elegantie en prestatie samengaan.

Elke luidspreker in de Rubikore-serie wordt met de hand vervaardigd en geassembleerd door Dali in Denemarken, hetgeen het decennialange vakmanschap en de toewijding aan in-house ontwerp en productie van het bedrijf benadrukt. Met een sterke focus op lokale componenten en expertise, versterkt elke Rubikore-luidspreker de trots op hun Deense herkomst en design

Dali Rubikore 8 En Rubikore 6: vloerstaande luidsprekers:

De nieuwe Rubikore 8 En Rubikore 6 zijn vloerstaande luidsprekers die gebruikmaken van geavanceerde technologieën, geïnspireerd door de Dali Kore-serie. De Rubikore 8 is voorzien van drie nieuwe 6,5-inch SMC dubbelmagneet drivers met papier- en houtvezel Clarity Cone, terwijl de Rubikore 6 gebruikmaakt van twee van deze innovatieve drivers. Deze Clarity Cone-membranen leveren een natuurlijke helderheid in het middentonenbereik zonder enige kleuring. Dankzij de Dali SMC-aandrijvingen worden vervorming en verliezen geminimaliseerd.

Beide modellen gebruiken SMC Kore kernen in hun cross-over circuits om signaalverlies aanzienlijk te reduceren. Ze zijn ook uitgerust met Continuous-Flare reflexpoorten die de efficiëntie maximaliseren en tegelijkertijd turbulentie en geluid minimaliseren. De serie bevat de nieuwe Low-Loss-Dome tweeter, geïnspireerd door de Evo-K hybride tweeter van de Dali Kore, die zonder ferrofluid werkt voor een ultieme resolutie in hoge frequenties.

De Rubikore 8 biedt een ontspannen, breed verspreidend geluid dat ideaal is voor grote ruimtes, terwijl de Rubikore 6 perfect past in middelgrote tot grote kamers, met een compact design dat grote flexibiliteit in opstelling biedt voor zowel stereo- als thuisbioscoopsystemen.

Dali Rubikore 2: boekenplankluidspreker

De Rubikore 2 is een compacte boekenplankluidspreker die de geavanceerde technologie en prestaties van de Dali Kore-serie in een kleiner formaat brengt. Speciaal ontworpen om high-end geluidskwaliteit te leveren in kleinere ruimtes, beschikt de Rubikore 2 over een nieuwe 6,5-inch SMC dubbelmagneet driver met papier- en houtvezel Clarity Cone en een door Dali ontwikkelde verliesarme, lichte Dome-tweeter. Deze combinatie zorgt voor een uitzonderlijke geluidskwaliteit die breed verspreidt en verliesarm is, ideaal voor zelfs de kleinste kamers.

Dali Rubikore On-Wall: muurhangende luidspreker

De Rubikore On-Wall vertegenwoordigt Dali's principes van lage verliezen en brede verspreiding in een elegant, wandgemonteerd design met ongekende veelzijdigheid. Deze luidspreker is ideaal voor zowel traditionele stereo- als thuisbioscoopopstellingen en excelleert in het leveren van achtergrondgeluiden én in het onderdompelen van luisteraars in hun favoriete muziek of films. Uitgerust met een 6,5-inch SMC dubbelmagneet driver met papier- en houtvezel Clarity Cone en een draaibare Dali  Hybrid-tweeter, levert de Rubikore On-Wall een opmerkelijk verliesarm, versterkeroptimaal en breed verspreidend geluid voor een breed scala aan toepassingen, waaronder stereo-, center- en surroundkanalen.

De innovatieve draaibare tweetermodule van de Rubikore On-Wall combineert een 29 millimeter lichte Soft-Dome-tweeter met een 17 x 45 millimeter planaire tweeter voor een opmerkelijke weergave van hoge frequentie details. De lichte en wendbare spreekspoel en het membraan van de Dome-tweeter zorgen voor uitzonderlijke helderheid, zelfs bij lage frequenties. Tegelijkertijd excelleert de planaire tweeter in het vastleggen van fijne details en het bieden van een brede verspreiding van hoge frequenties. De draaibare tweeterblende maakt flexibele plaatsing mogelijk voor stereo-, center-, of surroundkanaaltoepassingen.

Dali Rubikore Cinema: LCR-thuisbioscoopluidsprekers:

De Rubikore Cinema vertegenwoordigt de top in Dali's thuisbioscoopluidsprekers. Deze veelzijdige LCR-oplossing levert hoogwaardige geluidsprestaties voor de linker-, midden- en rechterkanalen in thuisbioscoopsystemen. Ontworpen met zowel een compacte boekenplank- als vloerstaande behuizing en uitgerust met een draaibare Dali Hybrid-tweeter, kan de Rubikore Cinema zowel horizontaal als verticaal worden geïnstalleerd. Dit biedt de flexibiliteit om dezelfde luidspreker te gebruiken voor zowel de front- als center-toepassingen, waardoor een naadloze en meeslepende thuisbioscoopervaring ontstaat.

De Rubikore Cinema maakt gebruik van de Clarity-Cone technologie voor een natuurlijke helderheid in de middenfrequenties zonder kleuring en dubbele DALI SMC-motorsystemen om vervormingen en verliezen te minimaliseren. Net als de andere modellen in de Rubikore-serie, bevat het hoogwaardige condensatoren van Mundorf die helpen om verliezen nog verder te verminderen.

Dali Rubikore: prijzen en leveringsinformatie

De leden van de Rubikore-serie zullen vanaf begin juni 2024 te zien en te beluisteren zijn bij geautoriseerde Dali-dealers.

Verkoopadviesprijzen in de Benelux:
Dali Rubikore 8:   3.499 euro per stuk
Dali Rubikore 6:   2.499 euro per stuk
Dali Rubikore 2:   1.299 euro per stuk
Dali Rubikore On-wall:  1.499 euro per stuk
Dali Rubikore Cinema:  1.999 euro per stuk

MERK

EDITORS' CHOICE