NIEUWSSamsung

Samsung nieuwste TV line-up geeft het startsein voor een nieuw tijdperk van Samsung AI TV

Elektronicagigant Samsung heeft vandaag tijdens het Unbox & Discover evenement zijn televisie- en soundbar line-up voor 2024 onthuld. Het bedrijf presenteerde de nieuwste Neo QLED 8K en 4K, OLED TV’s en soundbars en tilt zijn home entertainment ervaring dit jaar naar eigen zeggen naar een hoger niveau dankzij krachtige AI-gedreven oplossingen.

“We verleggen de grenzen van home entertainment door AI op nieuwe manieren te gebruiken,” zegt Tonnie van Schijndel, Marketing Manager Televisie & Audio bij Samsung Benelux. “De line-up van dit jaar getuigt van onze toewijding aan innovatie, waarbij we producten aanbieden die niet alleen uitzonderlijke kijkervaringen bieden, maar ook op een zinvolle manier bijdragen aan de levensstijl van onze consumenten.”

Ongeziene kijkervaring met Neo QLED 8K

Als vlaggenschip van Samsungs nieuwe TV line-up is de Neo QLED 8K QN900D uitgerust met de geavanceerde NQ8 AI Gen3-processor, een revolutionaire stap voorwaarts in AI TV-technologie. De processor is voorzien van een Neural Processing Unit (NPU) die twee keer zo snel is als zijn voorganger en 25 keer meer neurale netwerken biedt. Dit zorgt ervoor dat scherpe details gegarandeerd zijn, ongeacht het bronsignaal.

Daarnaast biedt de TV een verbluffende kijkervaring dankzij de AI-gestuurde beeldtechnologie, inclusief 8K AI Upscaling Pro voor optimale beeldweergave in 8K-resolutie. AI Motion Enhancer Pro zorgt voor vloeiende actie, terwijl Real Depth Enhancer Pro diepte toevoegt. Deze geavanceerde functies stellen een nieuwe standaard voor visuele onderdompeling.

Het geluid van de Neo QLED 8K modellen is ook verbeterd dankzij AI-geluidstechnologie, waaronder de Active Voice Amplifier Pro die dialogen isoleert uit achtergrondgeluiden en Object Tracking Sound Pro synchroniseert het geluid met de actie op het scherm voor een dynamische kijkervaring.

Neo QLED 8K is ook voorzien van AI-functies die de behoeften van de gebruiker begrijpen en zich daaraan aanpassen, zoals de AI Energy Mode die energie bespaart zonder afbreuk te doen aan de beeldkwaliteit, en AI Customization Mode past het beeld aan op basis van de voorkeur van de gebruiker.

De Neo QLED 8K is beschikbaar in twee modellen, de QN900D en de QN800D, in de maten 65’, 75’ en 85 inch.

Slimme functies met Samsung Tizen OS voor verbeterde integratie en personalisatie

In 2024 transformeert Samsung de gebruikerservaring met AI-schermen, verbonden via Tizen OS – een ecosysteem voor naadloze integratie. De nieuwste Samsung TV’s maken automatisch verbinding met bestaande netwerken en apparaten, waardoor extra hubs overbodig zijn. Ook de integratie met smartphones is verbeterd met de nieuwe TV line-up. Dankzij Smart Mobile Connect dienen smartphones als universele afstandsbedieningen en gamecontrollers met aanpasbare UI en haptische feedback.

Ook lanceert Samsung Samsung Daily+, een Smart Home-platform dat apps groepeert in categorieën zoals SmartThings, gezondheid, communicatie en werkruimte, elk gericht op verschillende aspecten van het verbeteren van de levensstijl en thuisomgeving van gebruikers.

Met Samsung Knox zijn alle functies, apps en platforms optimaal beschermd.

Neo QLED 4K, OLED en audio voor alle entertainmentbehoeften

Dit jaar introduceert Samsung een uitgebreide reeks TV's en audio apparatuur, afgestemd op diverse levensstijlen en voorkeuren van consumenten.

De Neo QLED 4K line-up van 2024 biedt innovatieve functies, aangedreven door de NQ4 AI Gen2 Processor, die de kijkervaring naar een hoger niveau tillen. Met 's werelds eerste Pantone Validated display voor nauwkeurige kleurweergave en Dolby Atmos voor meeslepend geluid, zet de Neo QLED 4K de standaard voor de ultieme 4K UHD-ervaring. De Neo QLED 4K zal beschikbaar zijn in formaten variërend van 43 tot 98 inch.

Daarnaast introduceert Samsung 's werelds eerste Glare Free OLED, waardoor onnodige reflecties worden geëlimineerd en diepe zwarttinten en heldere beelden worden behouden, ongeacht de lichtinval op het scherm. De OLED TV’s, zijn aangedreven door dezelfde krachtige NQ4 AI Gen2-processor als de Neo QLED 4K line-up, waardoor functies zoals Real Depth Enhancer en OLED HDR Pro de beeldkwaliteit aanzienlijk verbeteren. Met functies zoals Motion Xcelerator 144 Hz voor vloeiende bewegingen en snelle reactietijden, is Samsung OLED de beste keuze voor gamers. De OLED TV’s zijn beschikbaar in drie modellen: S95D, S90D en S85D. Met afmetingen variërend van 42 tot 83 inch biedt Samsung een perfecte match voor elk huis.

De line-up van 2024 omvat ook de nieuwste Q-Series Soundbar, de Q990D, met een 11.1.4-kanaals opstelling en draadloze Dolby Atmos. Deze soundbar zit boordevol handige functies die laten zien waarom Samsung al tien jaar lang het bestverkochte soundbarmerk ter wereld is.

De ultradunne soundbars S800D en S700D blijven uitzonderlijke audiokwaliteit leveren in een compact ontwerp. Door zowel compacte dimensies als een strak ontwerp te hebben, zijn de soundbars perfect voor gebruikers die hoogwaardig geluid willen ervaren zonder een opvallende soundbar. Alle Samsung soundbars zijn uitgerust met geavanceerde audiotechnologieën, zoals Q-Symphony, die naadloos integreren met Samsung-televisies voor een ultieme geluidservaring.

Samsung Music Frame

Tot slot heeft Samsung de gloednieuwe Music Frame onthuld. Dit apparaat combineert topgeluid met een artistiek ontwerp geïnspireerd door The Frame. Deze luidspreker past perfect in het interieur doordat hij eruit ziet als een fotolijst, en bovendien beschikt over een invisible power cable. Gebruikers kunnen het frontpaneel aanpassen aan de hand van eigen foto’s of kunst. Het apparaat kan als een zelfstandige draadloze luidspreker functioneren maar kan ook gecombineerd worden met een Samsung soundbar of TV voor surround sound. Het is mogelijk om tot 5 Music Frames aan elkaar te koppelen.

Ga voor meer informatie over Samsung TV’s van 2024 of om een pre-order te plaatsen naar https://www.samsung.com/nl/,.


EDITORS' CHOICE