NIEUWSElac

Elac Vela 2.0: vernieuwde productlijn met zes leden

Elac heeft zijn bestaande productlijn Vela herzien. De nieuwe Vela 2.0 luidsprekers van de Duitse fabrikant hebben slanke vormen. De nieuwe JET 6 tweeter levert volgens de makers een ongekend luchtig en transparant geluidsbeeld.

Elac Vela 2.0: drie vloerstaanders, twee monitormodellen en een centermodel

Het design van de Vela 2.0 serie is elegant en stijlvol, maar de ontwerpers hebben ook veel aandacht aan de techniek besteed. Het gebruik van afgeronde vormen in plaats van rechte hoeken van 90 graden draagt mede bij aan een akoestisch ideaal. Het gebogen front minimaliseert reflecties van geluidsgolven en de dubbel gewelfde naar beneden gerichte basreflexpoort is naadloos geïntegreerd in de aluminium voet voor zowel functionaliteit als esthetiek. Als extra optie kunnen ronde of rechthoekige magnetische metalen afdekfrontjes worden toegevoegd om de drivers af te dekken.

Elac Vela 2.0:  JET6, verbetering van de mooiste ribbon-tweeter

Sinds de oorspronkelijke introductie in 1995 heeft ELAC voortdurend gezocht naar innovaties om zijn zelfontwikkelde JET lint-tweeter te verbeteren. In 2023 kwam ELAC met de JET 6 en dat is de vijfde generatie van deze tweeter. Voor de JET 6 is een compleet nieuwe layout van aluminium foliebanen en frontplaat ontwikkeld, hetgeen resulteert in een verbeterde lineaire respons in het frequentiebereik, minder vervorming en een lagere resonantiefrequentie. Deze laatste verbetering biedt aanzienlijke voordelen bij het optimaliseren van het cross-over filter tussen de lint-tweeter en de woofer. De JET 6 haalt 50 kHz als hoogste frequentie

Elac Vela 2.0: de woofer als meesterwerk

Elac heeft de woofers van de Vela-serie voorzien van een aluminium sandwich kristalconus Deze innovatieve ELAC eXtended Range is verder geoptimaliseerd om een ongeëvenaarde ‘high energy’ transiëntweergave en dynamiek te leveren. Volgens de bouwers levert deze krachtige woofer een natuurlijke en transparante reproductie van het middengebied en levert tevens een uitzonderlijk muzikale basweergave. De opmerkelijk gestaffelde en gedefinieerde lage tonen zijn een onderscheidend kenmerk van Elac.

Naar verwachting zal de levering in de loop van mei gaan beginnen. De koper kan kiezen uit een glanzende zwarte, witte en walnoothout afwerking. Meer weten? Kijk dan op de Nederlandstalige website van Elac.

MERK

EDITORS' CHOICE