NIEUWSAuralic

AURALiC introduceert nieuwe S1 streamer, vernieuwde ALTAIR en de V10 software

AURALiC introduceert zijn nieuwste innovaties en dat zijn de S1 serie audiostreamers, de op het Tesla G3 streaming platform gebaseerde ALTAIR G2.2 en de release van softwareversie 10.0. AURALiC zal deze innovaties aan het publiek presenteren op de High End München audioshow die wordt gehouden van 9 tot 12 mei 2024.

AURALiC S1: pure essentie van geluid

De S1 is het nieuwste instapmodel audiostreamer van AURALiC. De S1 is uitgerust met AURALiC's geavanceerde Tesla G3 streaming platform en gebruikt eersteklas audiotechnologie die is ontwikkeld voor de G2.2 referentieproducten, waaronder Direct Memory Access (DMA), Direct Data Recording (DDR), Fusion DAC, Galvanische Isolatie en meer.

De S1 serie bestaat uit twee modellen: de ARIES S1 met USB en digitale uitgangen en de VEGA S1 met XLR en RCA analoge uitgangen. Beide modellen bieden een naadloze streaming-ervaring via ethernet dankzij AURALiC's eigen Lightning DS software, AirPlay 2, TIDAL Connect, Spotify Connect, Internet Radio en een scala aan digitale ingangen. Bovendien zal de S1 Roon Ready zijn zodra de Roon-certificering is voltooid. Voor liefhebbers die hun muziek naar een hoger niveau willen tillen introduceert AURALiC de optionele S1 Purer-Power External Power Supply Unit. Deze is ontworpen om de geluidskwaliteit nog verder te verbeteren en biedt een onovertroffen klankmatige ervaring voor hen die het uiterste verlangen op het gebied van prestaties en natuurgetrouwheid.

AURALiC ALTAIR G2.2: volledig uitgeruste krachtpatser voor digitale en analoge bronnen

De naam ALTAIR heeft altijd symbool gestaan voor een rijkdom aan mogelijkheden en functionaliteit, en de nieuwste versie, de G2.2, zet deze traditie voort met nog meer nieuwe mogelijkheden. De ALTAIR G2.2 wordt aangedreven door het state-of-the-art Tesla G3 streaming platform en bevat een aantal nieuwe mogelijkheden die nog niet eerder werden gebruikt in zijn voorgangers, waaronder de toepassing van Direct Data Recording (DDR), Fusion DAC en Galvanische Isolatie, allemaal bedoeld om de geluidskwaliteit naar nieuwe hoogtes te tillen.

Naast deze verbeteringen beschikt de ALTAIR G2.2 nu ook over een HDMI eARC ingang, Deze toevoeging zorgt voor een soepele integratie met een breed scala aan geluidsbronnen. Hierdoor is de ALTAIR G2.2 de ultieme hub voor audiofielen die op zoek zijn naar compromisloze prestaties en veelzijdigheid.

Lightning OS V10: steeds krachtigere streaming

AURALiC's veelgeprezen Lightning Streaming platform viert zijn 10e verjaardag met de langverwachte release van de Versie 10.0 firmware. Deze update is een absolute mijlpaal en biedt o.a. PureDAC mode en Tone Mode voor een nog betere geluidskwaliteit. Lightning OS V10 kan vanaf nu worden gedownload via Over-The-Air updates voor alle geschikte producten, en markeert een grote sprong voorwaarts in klankmatige prestaties en functionaliteit voor alle AURALiC gebruikers wereldwijd.

AURALiC ARIES S1: streaming processor met digitale uitgangen

De ARIES S1 heeft een belangrijke evolutie ondergaan en is van een puur streaming transport of bridge veranderd in een krachtige streaming processor. Met zijn geavanceerde ingebouwde processor-mogelijkheden biedt de ARIES S1 nu een overvloed aan functies voor het optimaliseren van het audiosignaal: een hoogwaardige resampler, een parametrische equalizer, compensatie voor luidsprekerplaatsing, loudness leveling en Dirac Live-integratie.

De S1 is de eerste ARIES die over digitale ingangen beschikt; coaxiaal, USB en twee maal Toslink. Met behulp van het ingebouwde Tesla G3 platform bewerkt de ARIES S1 het signaal, waarbij jitter en artefacten effectief worden verwijderd vóór de door de gebruiker gekozen processor-functies worden toegepast om de geluidskwaliteit te verbeteren. Het bewerkte signaal wordt vervolgens uitgevoerd via een digitale of USB-aansluiting, wat zorgt voor een rijkere luisterervaring die trouw blijft aan de originele bron.

AURALiC VEGA S1: streaming DA-converter

De VEGA S1 representeert het summum van AURALiC's state-of-the-art DAC-technologie en blinkt zowel uit op het gebied van hardware als van software. Aan de basis hiervan staat AURALiC's eigen Fusion DAC, een baanbrekende innovatie die de beste elementen van discrete ladder DAC's en Delta-Sigma ontwerpen naadloos integreert. Naast deze geavanceerde DAC-technologie bevat de VEGA S1 een analoge volumeregeling en een analoge voorversterker die zijn afgeleid van de gerenommeerde VEGA G2.2, waardoor een luisterervaring met ongeëvenaarde details en precisie wordt gegarandeerd.

AURALiC slaat een nieuwe weg in en introduceert twee grensverleggende technologieën in de VEGA S1: de PureDAC-modus en de Tone Mode regeling. De PureDAC-modus stelt de VEGA S1 in staat om alle streaming- en netwerk-gerelateerde functies uit te schakelen en alle beschikbare middelen toe te wijzen aan digitale signaalverwerking en conversietaken. In deze modus maakt de VEGA S1 gebruik van de Direct Data Recording-technologie waarbij muzieksignalen van om het even welke digitale of USB-ingang die het afgelopen uur zijn binnengekomen, worden opgeslagen in het systeemgeheugen van de Tesla G3, zodat gebruikers muziek vanaf elk punt op elk moment opnieuw kunnen afspelen. Daarnaast verfijnt de Tone Mode-regeling het klankmatige karakter van de DAC door harmonische elementen aan het muzieksignaal toe te voegen. Dit gebeurt op basis van een model dat is voortgekomen uit de psycho-akoestiek. Deze innovatieve functie verbetert de luisterervaring en tilt de VEGA S1 naar een nieuw niveau van geluidskwaliteit en muzikaal genot.

AURALiC PSU S1: externe voeding

Voor hen die op zoek zijn naar een nóg hoger niveau van geluidskwaliteit biedt AURALiC een optionele upgrade: de S1 External Purer-Power Supply Unit. Deze module omzeilt de interne voeding van de ARIES S1 en VEGA S1 en verdubbelt de stroomcapaciteit, wat zorgt voor betere prestaties. Met twee speciale transformatoren en Purer-Power low noise voedingscircuits zorgt deze upgrade-module voor een totale galvanische scheiding tussen het Tesla G3 processor-circuit en de audiocircuits. Deze scheiding verwijdert interferentie en minimaliseert het ruisniveau, wat resulteert in superieure klankmatige prestaties die uw luisterervaring naar nieuwe hoogtes tillen.

AURALiC S1 en ALTAIR G2.2: prijzen en leveringsinformatie

Zowel de ARIES S1 als de VEGA S1 zullen vanaf begin juni 2024 via AURALiC’s dealers in de Benelux verkrijgbaar zijn en hebben elk een verkoopprijs van 2.099 euro. De optionele externe S1 Purer-Power voeding heeft een verkoopprijs van net geen 1.000 euro.

De verkoopprijs van de ALTAIR G2.2 is net geen 6.000 euro. Dit langverwachte nieuwe product zal vanaf medio juni 2024 verkrijgbaar zijn via AURALiC's netwerk van geautoriseerde partners.


EDITORS' CHOICE