NIEUWSSony

Sony lanceert nieuwe Bravia audioproducten met ondersteuning van Dolby Vision en Dolby Atmos

Sinan Kökbugur | 17 april 2024 | Fotografie Fabrikant | Sony | Importeur: Sony Nederland

Het Japanse Sony heeft een tweetal nieuwe soundbars gelanceerd met bijpassende surround luidsprekers. Om helemaal ondergedompeld te worden in surround geluid heeft de fabrikant ook een nekbandluidspreker uitgebracht.

Bravia audioproducten voor bij de Bravia televisies

De nieuwe audioproducten passen bij de nieuwe Bravia televisies van Sony en ondersteunen zowel Dolby Vision als Dolby Atmos.

Sony heeft zijn BRAVIA productlijn voor televisies en audioproducten verder ontwikkeld om naar eigen zeggen een thuisbioscoopervaring met de best mogelijke beeld- en geluidskwaliteit uit één bron te bieden door televisies, soundbars en andere home-audiocomponenten samen te brengen. Sony heeft zich daarbij gefocust op de verschillen tussen de kijkomgevingen in de bioscoop en thuis  met als doel dezelfde meeslepende audiokwaliteit als in de bioscoop mogelijk te maken in de vier muren van het huis van de gewone consument, aldus de Japanse fabrikant.

Sony Bravia Theater Bar 8 en Bar 9 voor 360 graden ruimtelijk geluid

Volgens de fabrikant worden met behulp van Sony's 360 ruimtelijke sound mapping-technologie meerdere fantoomluidsprekers gecreëerd op plekken waar geen fysieke luidsprekers aanwezig zijn, zoals boven of naast een apparaat. Hierdoor belooft Sony een ruimtelijke 360 graden geluidservaring die is aangepast aan een specifieke woonomgeving - met slechts één soundbar die de achterluidsprekers achterwege laat. De Bravia Theater 9 heeft dertien drivers aan boord. De Theater 8 heeft er elf.

“Theater Quad” is de naam van de Bravia opstelling, die bedoeld is om met vier slanke luidsprekers een breder surround-geluid te bereiken. Elke Quad luidspreker heeft vier drivers aan boord.

Sony Bravia voor geluidsveldoptimalisatie

Met behulp van geluidsveldoptimalisatie moet elke luidspreker volgens de ontwerpers automatisch kunnen worden aangepast aan de indeling van de ruimte, zodat de beste locatie voor een thuisbioscoopsysteem kan worden gevonden om het effect van bioscoopgeluid thuis te reproduceren.

Een technologie genaamd Acoustic Center Sync koppelt externe geluidssystemen aan de televisie, waardoor het geluid uit de speakers van de televisie en de soundbar naadloos samenvloeit om een bioscoopachtige ervaring te creëren waarbij het geluid rechtstreeks uit het televisiescherm lijkt te komen. Een andere functie genaamd Voice Zoom 3 is bedoeld om een betere stemverstaanbaarheid in filmgeluid te garanderen.

Sony Bravia Theater U: nekbandluidspreker

De nieuwe Bravia Theater U is een nekbandluidspreker die is ontworpen voor een persoonlijke luisterervaring. Het moet een hoog volume mogelijk maken zonder dat de drager zich zorgen hoeft te maken over de omgeving. In combinatie met de compatibele Bravia-televisies van Sony met 360-ruimtelijk geluid belooft de Japanse fabrikant het genot van uitgebreid Dolby Atmos-geluid.

Prijzen en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE