NIEUWSEstelon

Estelon X Diamond Signature Edition: zeer exclusieve vloerstaande luidspreker

De in Estland gevestigde luidsprekerfabrikant Estelon heeft een zeldzame luidspreker aangekondigd genaamd X Diamond Signature Edition. De zeldzaamheid is natuurlijk gecreëerd want de oplage is wereldwijd beperkt tot slechts twintig paar. Dat wordt rennen naar de winkel en ellebogen gebruiken.

Estelon X Diamond Signature Edition

De nieuwe X Diamond Signature Edition van Estelon bouwt voort op de X Diamond Mk II-luidspreker. Het is een vloerstaande passieve drieweg luidspreker met een frequentiebereik dat loopt van 22 Hz tot 60 kHz. De drivers komen van de Duitse driverbouwer Accuton. De woofer is een 11-inch keramische sandwich-dome drive woofer, de 7-inch middentoner heeft een keramisch membraan en de 25 mm tweeter heeft een diamond-gecoate omgekeerde dome.

De op maat gemaakte luidsprekeraansluitingen zijn afgeleid van het Extreme Mk II-model. Ze hebben een uniek klemontwerp en zijn veerbelast voor een optimale kabelbevestiging. De fabrikant zegt dat de eigen connectoren 3D-geprint zijn uit polyamide zonder metalen onderdelen om te voorkomen dat de geluidsintegriteit in gevaar komt door metaal-op-metaal overgangen.

Net als de vlaggenschipmodellen van Estelon, Forza en Extreme Mk II, is de X Diamond Signature Edition voorzien van interne bekabeling van Kubala Sosna met OptimiZ-technologiearchitectuur De fabrikant  stelt dat dit de transparantie in de middentonen en hoge tonen verbetert en een groter geluidsbeeld biedt.

Het filterschema en de topologie van de luidspreker zijn ook bijgewerkt met Mundorf Ultra-weerstanden en in hars gebakken spoelen. De X Diamond Signature Edition wordt geleverd met Stillpoints Ultra SS V2-isolatievoeten om stabiliteit op verschillende vloertypen te garanderen en tegelijkertijd het geluidsbeeld en de basarticulatie te verbeteren.

De behuizing is gemaakt van een marmerachtig composietmateriaal met roestvrijstalen accenten. De belastbaarheid is maximaal 200 Watt met een minimaal versterkervermogen van 20 Watt en een nominale impedantie van zes Ohm.

Wereldwijd zijn slechts twintig paren van de Estelon Limited Edition X Diamond Signature Edition verkrijgbaar. De adviesprijs is net geen 100.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE