NIEUWSTannoy

Tannoy toont Stirling IiI LZ Special Edition en Super Gold Monitors op Axpona

De Engelse luidsprekerbouwer Tannoy heeft zijn nieuwste vloerstaande luidspreker genaamd Stirling III LZ Special Edition aan het publiek op de Axpona beurs in de VS getoond. De luidsprekers mogen er dan wel een beetje ouderwets uitzien, maar dat neemt niet weg dat moderne techniek is gebruikt, waaronder een concentrische driver.

Tannoy Super Gold Monitors: SGM10, SGM12 en SGM15

Wij hebben in de herfst van 2023 al geschreven over de Super Gold Monitors van het in Groot-Brittannië gevestigde Tannoy. Door plaatsing van de tweeter in het hart van de middentoner/woofer gedragen de luidsprekers zich als puntbron. De luidsprekers zijn voorzien van een energiecontrolesysteem om plaatsing makkelijker te maken.

Tannoy Stirling III LZ Special Edition

Tannoy heeft het dubbele concentrische luidsprekerontwerp voor het eerst in 1947 gebruikt en het is in de loop van de decennia voortdurend verfijnd en verbeterd. De Stirling III LZ Special Edition is de allernieuwste incarnatie van dit ongerepte ontwerp dat al bijna zeventig jaar steeds weer lovende kritieken krijgt.

De Dual Concentric driver die in de Stirling III LZ  wordt gebruikt, biedt toonaangevende coherentie en puntbronbeeldvorming voor dat zeer gewilde, echt natuurlijke geluid. Dankzij de Pepperpot Waveguide en het Alnico-motorsysteem levert de Stirling III LZ volgens de fabrikant adembenemende dynamiek, krachtige transiënte respons en ongeëvenaard realisme over een breed frequentiebereik met een vrijwel totaal gebrek aan kleuring. Combineer dat met een aluminium-magnesium diafragma en Mylar surround-compressiedriver en je krijgt tonen van studiokwaliteit en perfect gebalanceerde geluidsdruk in alle richtingen.

De adviesprijzen zijn als volgt.

Tannoy SGM 10:    5.998 euro
Tannoy SGM 12:    7.998 euro
Tannoy SGM 15:  11.998 euro
Tannoy Stirling III LZ Special Edition: 12.500 euro

MERK

EDITORS' CHOICE