NIEUWSATC

ATC SCM20ASL Limited Edition: jubileumeditie in oplage van 150 paar

Met de SCM20ASL Limited Edition presenteert de Britse luidsprekerbouwer ATC een actieve tweeweg luidspreker ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van het bedrijf. De SCM20ASL Limited Edition komt in een oplage van slechts 150 paar. Volgens de fabrikant is de jubileumluidspreker voorzien van de beste transducer- en actieve luidsprekertechnologie in een compacte gesloten behuizing.

ATC SCM20ASL Limited Edition

De compacte actieve tweeweg luidspreker is afgewerkt met een prachtige hoogglansafwerking die het donkerblauw van het ATC-bedrijfslogo weerspiegelt. Passend bij de kast is de baffle met de hand bekleed met koningsblauw volnerf nappaleer van de Duitse leerspecialist Eissmann. De buitenste legeringselementen zijn zilverkleurig geanodiseerd en vormen een opvallend contrast met de blauwe verf en het leer van de behuizing en de baffle.

De SCM20ASL Limited Edition combineert de beste interne luidsprekerdrivers met een perfect op maat gemaakte geïntegreerde actieve versterker. ATC heeft de luidspreker voorzien van ATC's eigen 150 mm "Super Linear" middentoner/woofer en een 25 mm "S-Spec" tweeter met dubbele ophanging. De woofer werkt in een gesloten behuizing van twintig liter en de geïntegreerde klasse A/B MOSFET eindversterker kan 200 Watt continu aan de woofer leveren en 50 Watt continu aan de tweeter. De cross-overs zijn actieve, analoge 2e orde Linkwitz-Riley filters en een all-pass filter optimaliseert de faserespons in het frequentiebereik, hetgeen volgens de ontwerpers resulteert in een aanzienlijk verbeterde toonbalans en beeldvorming.

Muzieksignaal komt binnen via een XLR-aansluiting. De bedieningselementen regelen de ingangsgevoeligheid en het volume van de lage frequenties. Met de ingangsgevoeligheidsregeling kan de gebruiker de ingangsversterking aanpassen aan de specifieke combinatie van bron en voorversterker. Met de basregelaar kunnen gebruikers de basweergave subtiel aanpassen aan de ruimte en persoonlijke smaak. De luidspreker heeft een afneembaar rooster bedekt met donkerblauwe, akoestisch transparante stof.

ATC C4 Sub Mk2 LE: actieve subwoofer

Iedereen die de SCM20ASL Limited Edition met de beste diepe bassen wil ondersteunen, zal blij zijn met de nieuwe actieve 12-inch subwoofer ATC C4 Sub Mk2 Limited Edition. Het slechte nieuws is wel dat de oplage van deze subwoofer is beperkt tot slechts twintig stuks. Deze gelimiteerde editie heeft een glanzende blauwe kast in bijpassende kleur, een met leer beklede klankkast en zilvergeanodiseerde versterkerhardware.

De levering van zowel de actieve tweeweg ATC SCM20ASL Limited Edition en de actieve subwoofer C4 Sub Mk2 Limited Edition gaat beginnen op 1 mei 2024. Prijzen voor de Benelux zijn nog niet bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE