NIEUWSOctave

Octave MRE 220 SE: mono buizeneindversterker met instelbare dempingfactor

De nieuwe mono eindversterker MRE 220 SE van de Duitse fabrikant Octave Audio is een doorontwikkeling van de MRE 220. Octave Audio bouwt versterkercircuits gebaseerd op buizen en de producten van de Duitse fabrikant zijn een combinatie van traditioneel vakmanschap en moderne techniek. De MRE 220 SE kan tot 200 Watt aan vier Ohm leveren.

Octave Audio MRE 220 SE: mono eindversterker met een keuze uit een drietal eindbuizen

Na elf jaar is het volgens Octave Audio tijd om de mono eindversterker Octave MRE 220 te herzien. Het doel was om de eindversterker flexibel aan te passen aan de hogere eisen van moderne luidsprekersystemen. Als resultaat van deze inspanningen kan nu de nieuwe Octave MRE 220 SE mono eindversterker worden gepresenteerd. Voor eigenaren van de eerdere MRE 220 is het interessant om te weten dat de nieuwe mogelijkheden en voordelen van de Octave MRE 220 SE niet alleen beschikbaar zullen zijn voor nieuwe klanten. Wie reeds een Octave MRE 220 bezit, kan het toestel laten modificeren naar een MRE 220 SE.

Octave Audio MRE 220 SE: nieuwe luidsprekerconcepten als uitdaging

Het concept waarop de nieuwe Octave MRE 220 SE is gebaseerd, is feitelijk tientallen jaren oud, ook al is het door de fabrikant herhaaldelijk aangepast en verfijnd. Veel nieuwe luidsprekersystemen zijn tegenwoordig echter ontworpen om een zeer hoge resolutie te hebben, vooral met het oog op de mogelijkheden die zich voordoen met digitale formaten met hoge resolutie, aldus Octave Audio.

Vanwege de grote verscheidenheid en diversiteit van luidsprekersystemen moest volgens de ontwerpers een oplossing worden gevonden om de eindversterker flexibel aan te passen aan de hogere eisen van moderne luidsprekergeneraties. Volgens Octave Audio bleek dat een instelbare dempingfactor de beste manier was om dit doel te bereiken. De nieuwe Octave MRE 220 SE maakt gebruik van variabele negatieve feedback, wat volgens Octave Audio een direct effect heeft op de dempingfactor.

Octave Audio MRE 220 SE: dempingfactor en negatieve feedback hoog of laag

De Octave MRE 220 SE beschikt daarom over een schakeling waarmee je kunt kiezen tussen de dempingfactor laag en hoog of de negatieve feedback laag en hoog. Dit is een geheel nieuwe benadering om een eindversterker perfect af te stemmen op het impedantiegedrag van de luidspreker. Volgens Octave Audio spreekt het resultaat voor zich, want met vrijwel alle luidsprekersystemen kun je een ongelooflijk heldere en ruimtelijke weergave bereiken met een perfect ingebedde middentonen, vrij van onzuiverheden en een zijdezacht mooie toonbalans.

Octave Audio MRE 220 SE: technische kenmerken en eindbuizen

De Octave MRE 220 SE mono eindversterker is standaard uitgerust met vier KT 88-S4-A koolstofbuizen. De fabrikant biedt ook de mogelijkheid voor plaatsing van vier buizen van het type KT 150 TS of vier stuks KT 120 TS. Hierdoor kan een uitgangsvermogen van 140 of 200 Watt worden behaald. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 70 kHz op niveau -3 dB en de S/R-verhouding is 116 dB (100 microvolt/ 150 tot 15 kHz).

Verder heeft de Octave MRE 220 SE een soft-start systeem en een beveiligingssysteem. Octave heeft een Eco-modus ingebouwd en de bias van de buizen kan worden geregeld.

Muzieksignaal kan worden aangeleverd via een XLR-ingang of een cinch-ingang. De afmetingen van de MRE 220 SE zijn 488 x 229 x 412 millimeter (B x H x D) en hij weegt 29,8 kilogram. NB: voor stereo-weergave zijn natuurlijk twee exemplaren nodig.

Octave Audio MRE 220 SE: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen tussen een zwarte en een zilverkleurige uitvoering. De nieuwe Octave MRE 220 SE mono eindversterker zal zijn debuut beleven op de aanstaande High End audiobeurs in München in mei 2024. We hebben nog geen prijs en leveringsinformatie vernomen voor de Benelux, maar louter ter indicatie kunnen we melden dat wij een prijs van 24.500 euro per paar hebben gezien op een Duitstalige website.

MERK

EDITORS' CHOICE