MoFi Electronics SourcePoint 888: de eerste vloerstaander van MoFi

MoFi Electronics heeft eerder een tweetal monitorluidsprekers uitgebracht genaamd SourcePoint 8 en SourcePoint 10. Die krijgen nu gezelschap van de SourcePoint 888, de eerste vloerstaande luidspreker van het bedrijf. Andrew Jones is wederom verantwoordelijk voor het ontwerp. De SourcePoint 888 zal debuteren op de Axpona beurs in de VS. De levering gaat naar verwachting in de loop van het tweede kwartaal van 2024 beginnen.

MoFi SourcePoint 888

De naam SourcePoint 888 is afgeleid van het gebruik van drie drivers met een diameter van acht inch. De unieke dubbele aandrijfmagneetstructuur, papierpulpkegel en concentrisch gemonteerde zachte dome-tweeter van monitormodel SourcePoint 8 zijn uitgebreid met twee nieuw ontwikkelde speciale acht inch woofers om een drieweg vloerstaande luidspreker te cre√ęren met uitzonderlijke basverlenging en dynamiek . De twee extra woofers werken onder de 130 Hz, waardoor de concentrische driver wordt ontlast van de taak om diepe bassen te produceren, waardoor deze volledig kan worden geoptimaliseerd voor middentonen en hoge tonen, waardoor meer sonische transparantie wordt geboden.

Lees ook onze recensie over de MoFi SourcePoint 10.

De drieweg cross-over combineert de drivers met behulp van zorgvuldig gekozen cross-over frequenties en hellingen om de drivers naadloos te laten samensmelten, de hoorbaarheid van afwijkingen buiten de band te minimaliseren en soepele reacties op en buiten de as te produceren.

De nieuwe woofers maken gebruik van dubbele tegenover elkaar liggende neodymiummagneten in een configuratie waarbij gebruik wordt gemaakt van een korte spoel in een lange magnetische opening. Het magnetische veld is door de hele opening volledig uniform, hetgeen resulteert in een zeer lineaire en nauwkeurig gecontroleerde kracht voor het aandrijven van de conus. Bovendien werkt elke driver in de SourcePoint 888 in individueel ge√Įsoleerde kamers van optimaal formaat, waarvan de constructie aanzienlijke stijfheid aan de kast toevoegt om kastresonanties verder te verminderen. Ten slotte zijn er twee sets hoogwaardige aansluitklemmen voor eventuele bi-wire- en bi-amp-connectiviteit.

In de woorden van Andrew Jones: ‚ÄúMijn doel voor de SourcePoint 888 is om de technologie en geluidskwaliteit van de SourcePoint 8 te verbeteren en deze naar een nog hoger prestatieniveau te tillen.‚ÄĚ Om dit doel te bereiken werd een vloerstaande kast met poort aan de achterzijde ontworpen, waarin drie acht inch drivers konden worden ondergebracht. Met SourcePoint 888 zet Andrew Jones de missie van MoFi Electronic voort om eersteklas componenten te cre√ęren die het studio-erfgoed van Mobile Fidelity eren en helpen bij het vormen van een complete source-to-output keten die is verbonden met de gewaardeerde concepten van signaalzuiverheid, betrouwbaarheid en precisie.

Waarschijnlijk gaat de levering in de loop van het tweede kwartaal van 2024 beginnen. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt.

MoFi Electronics SourcePoint 888: technische specificaties 

 • Type: drieweg dynamische luidspreker, twee woofers, concentrische middentoner en tweeter
 • Behuizing: basreflex¬† met twee poorten aan achterzijde
 • Frequentierespons: 32 Hz tot 30 kHz
 • Nominale impedantie: 6 Ohm / minimale impedantie: 4,5 Ohm
 • Gevoeligheid 2,83 V / 1m: 87 dB/
 • Cross-over frequenties: 130 Hz, 1,6 kHz
 • Maximale belastbaarheid: 200 Watt
 • Drivers: 1,25 inch tweeter, zachte koepel met brede rol; acht inch middentoner met papieren conus; 2 x acht inch woofer met papieren conus
 • Beschikbare afwerkingen: satijnzwart gelakte baffle met satijnhout van echt notenhout of zwart essenfineer
 • Afmetingen zonder afdekfront (B x D x H): 320 x 410 x 1.070 millimeter
 • Afmetingen met afdekfront (B x D x H): 320 x 425 x 1.070 millimeter
 • Gewicht: 43 kilogram

MERK

EDITORS' CHOICE