Totem Acoustic Loon: compacte passieve tweeweg monitorluidspreker

De nieuwe tweeweg monitorluidspreker Loon van het Canadese Totem Acoustic zal zijn debuut beleven op de komende Axpona in de VS. De Loon is volgens de fabrikant ontworpen als de perfecte match voor gebruik als achterkanalen met de Totem Bison-serie. Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt.

Totem Acoustic Loon

De Loon van Totem Acoustic is een tweeweg basreflex ontwerp met een 1 inch lasergeëtste zachte dome-tweeter van textiel en een 5,75 inch woofer die is voorzien van een met koper beklede spreekspoel. De fabrikant geeft een nominale impedantie op van acht Ohm en een gevoeligheid 87 dB (1 Watt). De Loon is geen basmonster want dat kan niet met dit formaat. Het frequentiebereik loopt van 51 Hz tot 26 kHz (± 3 dB) en cross-over vindt plaats bij 2,5 kHz (eerste orde).

“De Loon biedt een zeer ongecompliceerde plaatsing Het is een vrijwel plug n' play-luidspreker die geweldige klanken levert, zelfs bij luisteren vanaf meer dan 45 graden uit de as. De bas is diep en strak, maar toch niet overdreven, met een uitstekende impact, allemaal vanuit een zeer kleine kast. Bovendien is er absoluut geen gevoel van boxiness in het geluid en klinken de stemmen nooit overbelast,” aldus de uitleg van Vince Bruzzese van Totem Acoustic.

De Loon meet 153 x 213 x 273 millimeter (B x D x H) en een enkele Loon weegt 3,86 kilogram. De Loon is straks verkrijgbaar in de uitvoeringen Black Ash, Black Walnut en Satin White, inclusief bijpassende magnetisch te bevestigen afdekfrontjes. Prijsinformatie voor de Benelux is er nog niet.

MERK

EDITORS' CHOICE