Pro-Ject Vinyl Essentials: speciale testplaat voor het optimaal afstellen en testen van draaitafels

De Oostenrijkse draaitafelfabrikant Pro-Ject Audio heeft een testplaat ontwikkeld voor het afregelen, optimaliseren en testen van platenspelers. De Vinyl Essentials testplaat is in feite testgereedschap met eenvoudig te volgen instructies en metingen die iedereen kan begrijpen.

Pro-Ject Vinyl Essentials: haal alles uit je platenspeler

Pro-Ject Audio bouwt al tientallen jaren platenspelers. De in Oostenrijk gevestigde fabrikant heeft de Vinyl Essentials testplaat uitgebracht die is gemaakt om de prestaties van draaitafels te meten en te optimaliseren. Dat kunnen natuurlijk ook draaitafels van een ander merk zijn.

Het belang van de correcte afstelling van een draaitafel mag niet worden onderschat. Dat geldt voor elke draaitafel, ongeacht de prijsklasse. Een goed afgestelde draaitafel kan de luisterervaring naar een hoger niveau tillen en details onthullen die misschien nog niet eerder zijn opgemerkt. De Vinyl Essentials testplaat is een laagdrempelig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat de draaitafel optimaal presteert.

De testplaat bevat testsignalen om de armkop goed af te stellen en om te controleren of de azimuthoek van de kop correct is. Ook staan er signalen op de plaat voor o.a. kanaalidentificatie en voor het testen van de fase en overspraak.

De Vinyl Essentials testplaat komt in een uitvoering van 180 gram, die ultieme precisie en kwaliteit belooft. Meer weten? Kijk dan op de website van Pro-Ject Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE