NIEUWSLinn

Linn Organik DAC-technologie kan ook in oudere producten worden opgenomen

Het Organik DAC platform is Linn’s interpretatie van hoe een ultieme DA-converter gebouwd zou moeten worden. Deze geheel eigen en inmiddels vijfde generatie DAC-technologie is beschikbaar voor oudere apparaten van Linn die na inbouw weer helemaal bij de tijd zijn.

Linn Organik DAC

De achteraf aan te brengen upgrade is beschikbaar voor veel huidige en oudere producten van de in Schotland gevestigde audiofabrkant Linn. De modificaties kunnen vaak binnen enkele minuten op locatie door een Linn-specialist worden uitgevoerd. Dealers van Linn kunnen informatie geven over welke toestellen geschikt zijn en wat de kosten van de modificatie zijn.

Het Organik DAC platform is Linn’s zelfontikkelde discrete platform. Er zijn veel verschillende soorten 'discrete' DAC. De fabrikant benadrukt dat het simpelweg 'discreet' maken van iets niet noodzakelijkerwijs leidt tot hoge prestaties. Het prestatievoordeel van Organik komt voort uit de unieke combinatie van drie aandachtsgebieden, t.w. 1. de modulatiemethode, d.w.z. pulsbreedtemodulatie (PWM) Delta-Sigma, 2. de conversiefase, d.w.z. Discrete Analog Finite Impulse Response (AFIR) en ten slotte, 3. een goede implementatie, d.w.z. een ultrastabiele voeding, precisieklokken en een doordachte circuit layout op een hoogwaardige printplaat.

Als ze samen worden gebruikt, zijn de PWM-modulator en de AFIR-conversiefase immuun voor veel van de problemen die andere discrete ontwerpen beïnvloeden, waarbij kleine fouten in schakeltijden of weerstandswaarden vervorming kunnen veroorzaken.

Om het volledige potentieel van deze conversiemethode te realiseren, moet er echter ook veel aandacht worden besteed aan andere factoren, zoals de stroomvoorziening, de kloksnelheid en misschien wel het allerbelangrijkste: de fysieke lay-out van de printplaat.

Het Organik platform maakt gebruik van een achtlaags printplaat, waardoor een optimale levering van stroom en klokken aan de DAC wordt vergemakkelijkt. De stroom voor de conversiefase wordt gegenereerd door een discrete regelaar en geleverd via meerdere interne stroomvlakken.

Kloksporen worden tot op een fractie van een millimeter op elkaar afgestemd, om ervoor te zorgen dat elk onderdeel van de DAC zijn klok precies op hetzelfde tijdstip ontvangt. Al deze elementen werken in harmonie samen om een analoog signaal te creëren met ongelooflijk lage ruis- en vervormingsniveaus, veel lager dan alles wat Linn naar eigen zeggen ooit eerder heeft bereikt.

Het Organik platform is beschikbaar voor Linn’s Akubarik luidspreker, Selekt DSM, alle varianten de Klimax DS/DSM, de Klimax 350 luidsprekers en de Klimax Exaktbox.

Meer weten? Kijk dan op de website van Linn.

MERK

EDITORS' CHOICE