NIEUWSSoulution

Soulution 3 Series: nieuwe 2e generatie productlijn die is afgeleid van de duurdere 5 Series en 7 Series

Het in Zwitserland gevestigde Soulution heeft de tweede generatie gelanceerd van zijn 3-Series. “We zijn er trots op de introductie van onze nieuwe 2e generatie Series 3-producten aan te kondigen. Ze bevatten verschillende nieuwe technologieën en ontwerpen die zijn afgeleid van de veelgeprezen producten uit de 5 Series en 7 Series van Soulution,” aldus de persverklaring.

Soulution 3 Series

De eindversterkers zijn voorzien van een nieuwe voeding die een piekvermogen van maximaal 4 x 200 Watt kan leveren en daarmee een nog hogere belastingsstabiliteit biedt dan zijn voorganger. Er is meer controle, meer gemak, meer resolutie in de basis, terwijl de weergave van hoge tonen en middentonen verder is verfijnd.

Alle circuits die kleine signalen verwerken in de nieuwe producten uit de 3 Series zijn geoptimaliseerd om nu te werken met een frequentiebandbreedte van minimaal 2 MHz, hetgeen de faseverschuivingen in de audio aanzienlijk vermindert en dat leidt tot een nog betere definitie van het geluidsbeeld en meer focus, het reproduceren van muzikale details die levensecht zijn en het creëren van een driedimensionaal, ruimtelijk geluid voor een echt en emotioneel luisterplezier.

De nieuwe 312 stereoversterker en 331 geïntegreerde versterker gebruiken beide een nieuwe schakelende voeding voor het versterkergedeelte, die een continu vermogen van 1.200 Watt kan leveren, net als de voeding voor de 311 en 330, maar nu een piekvermogen van maximaal 4.200 Watt heeft. gedurende circa 5 seconden. De enorme toename van het onmiddellijke vermogen zorgt ervoor dat de nieuwe versterkers uit de 3 Series klinken als een veel grotere versterker. Er is meer controle, meer gemak, meer resolutie in de basis, terwijl de hoge en middentonen verfijnder worden.

Soulution 312 stereo eindversterker

Meer reserves in de voeding leiden tot een hogere belastingsstabiliteit en laten de 312 stereoversterker nog dynamischer klinken dan zijn voorganger. Vier nieuwe geavanceerde schakelende voedingsmodules leveren een piekvermogen van maximaal 4.200 Watt. Meer dan 160.000 µF opslagcapaciteit gecombineerd met de hoge klasse A-werking resulteert in een vrijwel oneindige impulsrespons.

Het opgegeven vermogen is 120 Watt per kanaal aan acht Ohm en 240 Watt aan vier Ohm, Muzieksignaal komt binnen via een gebalanceerde ingang. He frequentiebereik loopt van 0 tot 800 kHz. De dempingfactor is groter dan 5.000.

Soulution 326 voorversterker

Een voorversterker mag het muzieksignaal alleen versterken of verzwakken, en op geen enkele manier veranderen. Geen vervorming, geen brom of ruis. De Solution 326-voorversterker voldoet op elegante wijze aan deze eisen en zorgt nu voor nog minder faseverschuiving (“timingfouten”) in de audioband, wat zorgt voor meer focus en een betere geluidsweergave.

Optioneel kan de 236 voorzien worden van een DAC-module en een phono-module om de veelzijdigheid uit te breiden. Muzieksignaal komt binnen via een tweetal cinch-ingangen en een tweetal XLR-ingangen en gaat naar buiten via een enkele cinch-uitgang en een enkele XLR-uitgang. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 1 Hz tot 2 MHz.

Soulution 331 geïntegreerde versterker

De 331 geïntegreerde versterker combineert de kenmerken van de 312 eindversterker en de 326 voorversterker in één chassis. Het verhoogde piekvermogen van de voedingen, gecombineerd met de aanzienlijk verminderde faseverschuivingen in de audioband, zorgen voor een voortreffelijke geluidservaring.

De optionele DAC en phonotrap maken van de 331 geïntegreerde versterker een ultra high-end alles-in-één audiocomponent en een hoogwaardig regelcentrum van een audiosysteem.

Soulution 350 phono-versterker

Het leveren van de vereiste versterking voor het afspelen van vinyl terwijl het lineair en fasecorrect blijft, is nog steeds een uitdagende taak. De nieuwe 350 phono-versterker beheerst het met gemak. Een tweetraps, actief/passief ontwerp egaliseert het ingangssignaal volgens de RIAA-specificaties. Drie versterkertrappen met grote bandbreedte en weinig ruis zorgen voor een versterking van 60 dB met minimale afwijkingen van de ideale frequentie- en faserespons van het systeem. 

Soulution 360 DA-converter

Geen enkele versterker of luidspreker kan ooit goedmaken wat er bij de bron verloren is gegaan. De kwaliteit van de opname en de signaalleverancier zijn van fundamenteel belang bij high fidelity. De 360 D/A-converter blinkt uit in precies deze taak. Geen verwijderingen, geen toevoegingen. Met zijn vier digitale ingangen (SPDIF, AES/EBU, Netwerk, USB) biedt hij connectiviteit met een brede selectie digitale bronnen. Een krachtige DSP converteert alle binnenkomende digitale muzieksignalen naar het DXD-formaat, voert de zeroPhase-verwerking uit en de LEEDH-volumeregeling.

Elke kanaal heeft zijn eigen DAC-chip die zorgt voor de DA-conversie van de muzieksignalen. Voor een optimaal resultaat wordt de interne digitale filtering van de chip omzeild. Het passieve reconstructiefilter is voorzien van op maat gemaakte componenten met hoge precisie die stabiele filtereigenschappen garanderen, voorwaarde voor een perfecte compensatie met de zeroPhase-technologie.

Naar verluidt gaat de levering van de producten in de loop van het tweede kwartaal van 2024 beginnen. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt. Soulution is oa verkrijgbaar bij AudioExpert en AudioXperience tevens kunt u informatie in winnen bij de Distributeur Symphony Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE