NIEUWSAuris Audio

Auris Audio Headonia 300B: hoofdtelefoonversterker met 300B buizen

De in Servië gevestigde audiofabrikant Auris Audio heeft de Headonia 300B onthuld, een hoofdtelefoonversterker met buizen van het type 300B in de eindtrappen. Volgens de fabrikant zet de Headonia 300B een nieuwe maatstaf als het gaat om referentieversterking.

Auris Audio Headonia 300B

Tien jaar zijn verstreken sinds het baanbrekende ontwerp van de eerste Auris Audio Headonia 2A3. Vier jaar geleden werd de productie beëindigd. De nieuwe Headonia 300B is volgens de makers niet alleen een versterker die zijn voorgangers overtreft, maar ook een nieuwe maatstaf zet op het gebied van referentieversterking.

“In een wereld waar hoofdtelefoons meer kracht vereisen dan ooit tevoren, waren compromissen geen optie. We hebben de Headonia 300B zorgvuldig ontworpen om ongeëvenaarde flexibiliteit te bieden en hoofdtelefoons met verschillende impedanties en stroomvereisten te ondersteunen zonder dat dit ten koste gaat van de geluidskwaliteit,” zo vertelt Auris Audio. Het hart van de Headonia 300B wordt gevormd door een voeding die is ontworpen met een rimpel die een factor 1.000 lager ligt dan bij standaard voedingen. Aangevuld met amorfe dubbele C-kern uitgangstransformatoren, zorgen zorgvuldig afgestemde ingangs- en uitgangsimpedanties voor optimale prestaties.

Buizenversterkers zonder impedantiekiezer op de secundaire uitgangen van de transformator kunnen eenvoudigweg niet tippen aan de prestaties van de Headonia 300B. Een niet-overeenkomende impedantie brengt het werkpunt van de buis aanzienlijk in gevaar, wat resulteert in een verslechterde geluidskwaliteit. Met de Headonia300B is dit probleem naar eigen zeggen volledig verholpen. Hoofdetelefoons mogen een impedantie hebben tussen 32 Ohm en 600 Ohm. De Headonia 300B zorgt volgens de fabrikant dat het volledige geluidsspectrum natuurgetrouw wordt weergegeven vanaf de muziekbron.

De constructie van het chassis van de de Headonia 300B is gemaakt van gefreesd aluminium met een dikte van 8 tot 10 mm dat interferentie minimaliseert, terwijl de rubberen, plastic en metalen sandwichpoten trillingen naar de buizen elimineren, waardoor een onberispelijke audioweergave wordt gegarandeerd.

Auris Audio heeft uitsluitend de beste componenten gebruikt, zoals een volumeregelaar van het Japanse Alps en condensatoren van het Duitse Mundorf. Transformatoren van Lundahl op gebalanceerde ingangen verbeteren de geluidskwaliteit verder en zorgen voor een meeslepende luisterervaring.

Uitgerust met een groot grafisch OLED-display biedt de Headonia 300B intuïtieve bedienings- en aanpassingsopties. Van het aanpassen van de lichtintensiteit tot het monitoren van de levensduur van de buis: gebruikers kunnen hun ervaring tot in de perfectie afstemmen. De Headonia 300B heeft ook een voorversterkeruitgang met uitgangstransformatoren die zijn geoptimaliseerd voor Pre Out, waardoor hij een prominente plaats krijgt in elk high-end audiosysteem.

Ten slotte, de ergonomische afstandsbediening is gemaakt van CNC-gefreesd aluminium en is voorzien van een oplaadbare batterij met een USB-C-poort voor probleemloos opladen, waardoor ononderbroken bediening vanuit de luie stoel wordt gegarandeerd.

Wij hebben nog geen prijs en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE