NIEUWSBender Hifi

Audio-Technica Workshop bij Bender Hifi in Arnhem op zat. 6 april a.s.

Audiodealer Bender Hifi in Arnhem zal op zaterdag 6 april 2024 een workshop organiseren waarbij draaitafels en elementen van het Japanse Audio-Technica centraal zullen staan. Bezoekers mogen uitleg verwachten en kunnen natuurlijk vragen stellen aan Sven van Laere van Audio-Technica die de workshop zal verzorgen. En er is veel muziek te horen.

Workshop met Audio-Technica op zaterdag 6 april 2024 bij Bender Hifi

Een element van een draaitafel, ook wel cartridge genoemd, is het onderdeel van de draaitafel waar de naald in zit. Wat een platenspeler element doet, is de trillingen die de naald oppakt, omzetten naar een elektrisch signaal dat vervolgens naar een versterker wordt geleid. Deze platenspelerelementen zijn zaterdag 6 april 2024 hèt centrale thema bij Bender Hifi! Bezoekers aan de workshop worden dus volledig ondergedompeld in de wereld van cartridges. De workshop zal worden gegeven door Sven Van Laere van het merk Audio-Technica.

Stel dat je onlangs een platenspeler gekocht hebt. En al aardig wat plaatjes gedraaid hebt. Heb jij je zodoende al eens afgevraagd hoe het element van een platenspeler werkt? Denk je dat je het verschil kan horen tussen de verschillende modellen? Wil jij graag weten waarom er verschillende vormen zijn van de naalden? En wil je weten (én horen!) wat het verschil is tussen een Moving Magnet (MM) en een Moving Coil (MC) cartridge? Op dit nog en nog veel meer vragen zal je tijdens de workshop een antwoord krijgen.

Workshop Audio-Technica: deelnemen aan de workshop in de ochtend of middag?

Op zaterdag 6 april 2024 kan je deelnemen aan een workshop in de ochtend of in de middag. De eerste workshop vindt plaats om 10:00 uur in de ochtend en de tweede gaat van start om 14:00 uur in de namiddag. Tijdens de workshop ga je interactief geïnformeerd worden! Het aantal plaatsen is beperkt tot vijftien personen per workshop. Tijdig reserveren is dus geboden.

Aanmelding kan door het zenden van een mail aan Harald@Benderhifi.nl met als onderwerp ‘Aanmelden workshop 6 april’. Meer weten? Kijk dan op de website van Bender Hifi.

Bender hifi is goed bereikbaar met openbaar vervoer, fiets en de auto. Vanaf het station Arnhem Velperpoort is het slechts 250 meter lopen naar Bender hifi. Betaald parkeren is in de Steenstraat mogelijk, maar beter is het om een parkeergarage te kiezen: vanaf parkeergarage Velperpoort of parkeergarage Musis is het 250 meter lopen.


EDITORS' CHOICE