NIEUWS

Genuin Audio Drive!: topdraaitafel met ingebouwde phono-versterker

Het Duitse Genuin Audio heeft een nieuwe draaitafel aangekondigd met de naam “Drive!”. De draaitafel is van een zeer hoog technisch niveau en draaitafels van dit niveau hebben meestal geen phono-versterker aan boord. Zo niet de Drive! want die heeft wèl een phono-versterker aan boord, een zeer uitgebreide phono-versterker.

Genui Audio Drive!

De nieuwe Drive! van met uitroepteken in de naam heeft tot doel de kloof te overbruggen tussen retro charme en een moderne look, aldus Genuin Audio. De oorspronkelijke enkelvoudige aandrijving met poelie is nu uitgevoerd door drie synchroonmotoren, die met gebruik van een drievoudige poelieconstructie een aluminium onderplaat aandrijven met elk een eigen rondriem . Om motor- en behuizingsresonanties te elimineren, neemt een speciaal gedimensioneerd torsiestaafveersysteem de ophanging over. In combinatie met een gedefinieerde materiaalmix van de behuizing (aluminium, multiplexhout, CDF, acryl, POM) moeten de beste dempingseigenschappen worden bereikt en moeten behuizings- en contactgeluidsresonanties effectief worden voorkomen. De voeding is geplaatst in een aparte behuizing.

Op het hoogste uitbreidingsniveau bevat de nieuwe draaitafel drie bekende en beproefde originele componenten: het single-point toonarmpunt, het referentie MC- element en de phono- voorversterker die elegant in de behuizing is geïntegreerd.

Om recht te doen aan de hoge ambities van de Drive! is het toonarmpunt verbeterd. Dankzij een speciaal ontwikkelde nieuwe soort dempingsgel die de holte tussen de carbon buitenbuis en de concentrisch opgestelde carbon binnenbuis opvult, kunnen resonanties nu nog effectiever worden bestreden.

Ook het geplaatste MC-element is verfijnd. De behuizing heeft een enkele resonantie absorberende montageplaat (in plaats van een trillingsgevoelige behuizing) in combinatie met een extra magneet en borium naalddrager met microridge-naald. Dit geeft volgens de fabrikant een superieure aftasting en een onvervalste reproductie van het signaal in de plaatgroef.

Genui Audio Drive!: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Genuin Audio Drive! gaat over de toonbank voor net geen 20.000 euro.


EDITORS' CHOICE