NIEUWSMcIntosh

McIntosh presenteert nieuwe Masterpieces, d.w.z. solid-state voorversterker C55 en buizenmodel C2800

Het Amerikaanse McIntosh heeft een tweetal nieuwe voorversterkers gepresenteerd. De C55 is gebaseerd op halfgeleiders en zustermodel C2800 heeft buizencircuits aan boord. Natuurlijk zijn de nieuwe voorversterkers opgetrokken in de welbekende stijl van McIntosh met een glazen voorpaneel en blauwverlichte VU-meters.

McIntosh C55: solid-state voorversterker met analoge en digitale aansluitingen

De C55 van McIntosh heeft circuits gebaseerd op halfgeleiders aan boord en hij komt in de plaats van de C53. Volgens opgave van de fabrikant is de C55 ontworpen om zowel audiofielen, muziekliefhebbers als toegewijde McIntosh-liefhebbers te boeien.

Net als zijn voorganger C53 beschikt de C55 over een achtbands toonregeling voor een gepersonaliseerde luisterervaring. De toonregeling kan desgewenst worden omzeild.

De fabrikant lijkt zeker te denken dat audiofielen verschillende componenten verzamelen, aangezien de nieuwe voorversterkers in totaal zestien ingangen bieden, waaronder drie XLR-ingangen en vier cinch-ingangen op lijnniveau, twee instelbare draaitafelingangen en zeven digitale aansluitingen, waaronder HDMI, dubbele optische en coax, en USB. Er is ook de fabriekseigen MCT-verbinding van Mcintosh, een Ethernetpoort (voor beheersdoeleinden) en low-pass- en subwoofer-uitgangen.

McIntosh C2800: buizenvoorversterker met analoge en digitale aansluitingen

De C2800 heeft dezelfde functies en aansluitingen als de C55 met dat verschil dat de audiocircuits zijn voorzien van buizen. De C2800 is volgens McIntosh een samensmelting van audiopassie en technische precisie die gemaakt is om zelfs de meest veeleisende muziekliefhebbers te bekoren.

McIntosh C55 en C2800: prijzen en leveringsinformatie

De McIntosh C55 en McIntosh C2800 zijn binnenkort verkrijgbaar, elk voor net geen 12.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE