NIEUWSVincent

Vincent Audio SA-T7 Diamond: beperkte oplage buizenvoorversterker met uiterst zeldzame buizen van Telefunken type PCF803

De Duitse fabrikant Vincent Audio heeft zijn bestaande buizenvoorversterker SA-T7MK als uitgangspunt genomen voor een beperkte oplage van de SA-T7 Diamond. Deze bijzondere versie heeft zeldzame buizen aan boord van Telefunken die tientallen jaren geleden zijn geproduceerd. Deze buizen zijn moeilijk te vinden en de oplage van de SA-T7 is dus noodzakelijkerwijs beperkt.

Vincent Audio SA-T7: voorversterker met zeldzame buizen

De nieuwe SA-T7 Diamond van het Duitse Vincent Audio beschikt over dezelfde circuits van audiofiele kwaliteit als de SA-T7 MK. De SA-T7 MK is voorzien van 85A2-, 6SCH9P- en 6SCH51P-gridpentodebuizen. Beide buizenvoorversterkers bevatten bovendien een ingebouwde Bluetooth-ontvanger. De SA-T7 Diamond maakt echter gebruik van moeilijk te vinden buizen van Telefunken van het type PCF803 en deze laatste zouden een nog groter gevoel voor muzikaliteit te bieden. Maar liefst vier PCF803-buizen dragen bij aan de uitstekende geluidskarakteristieken van de SA-T7 Diamond.

Ontwerper Frank Blöhbaum zegt dat de SA-T7 Diamond een veel hogere versterking biedt met minder ruis dan vergelijkbare triodes, mede dankzij het door hem ontwikkelde BestPentode-circuit.

Extreem zuivere audiotransmissie wordt bereikt met een ruisarme voedingskoppeling van de BestPentode-trap. Vincent Audio ontwikkelde voor deze trap een eigen module, genaamd Vimala, de Sanskrietterm voor ‘puur, transparant, helder’. Een tweede versterkingstrap biedt nauwkeurige controle over hoge en lage tonen. De toonregeling kan worden omzeild om het zuiverste muzieksignaal te horen.

De SA-T7 Diamond beschikt over aansluitingen voor een breed scala aan analoge en digitale audiobronnen. Er zijn zes stereo cinch-aansluitingen, één Toslink optische aansluiting en één coaxiale digitale aansluiting. De DA-converter heeft een PCM 5102 DAC-chip die 24-bit/192 kHz prestaties levert. Met Bluetooth 5.0 kunnen luisteraars draadloos audiobestanden met hoge resolutie naar de voorversterker streamen.

Vincent Audio geeft een frequentiebereik op van 10 Hz tot 100 kHz (+/- 0,1 dB). De A-gewogen S/R-verhouding is groter dan 100 dB.

Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux Euro 3.999,00 en per direct leverbaar in het zilver en zwart, meer informatie verkrijgbaar via Audioplus.

MERK

EDITORS' CHOICE