NIEUWSPrimare

Primare lanceert AV-vlaggenschepen SPA25 Prisma en SP25 Prisma

De Zweedse audiofabrikant Primare heeft twee nieuwe AV-vlaggenschepen gelanceerd. De SPA25 Prisma is een geïntegreerde meerkanaals vesterker en de zustermodel SP25 Prisma is een AV-processor waar dus nog een meerkanaals eindversterker bijgezet moet worden. Beide componenten zijn leverbaar in een titaniumkleurige en zwarte uitvoering.

Primare’s nieuwe meerkanaals componenten SPA25 Prisma en SP25 Prisma zijn visueel vrij eenvoudig, zoals de huisstijl is van de fabrikant. Beide toestellen ondersteunen talloze geluids- en videoformaten en hebben audiofiele eigenschappen. Ze zijn zowel geschikt voor het afspelen van audiofiele muziek als voor gebruik in een thuisbioscoopomgeving. De Prisma-technologie zorgt ervoor dat ze ook kunnen fungeren als echte netwerk- en streamingspelers. Bediening van beide toestellen gaat via de eigen streaming- app “Prisma”.

De SPA25 Prisma heeft afmetingen van 430 x 400  x 145 millimeter. De negenkanaals eindversterker werkt met klasse D versterkertechnologie om het vermogen van 90 Watt per kanaal bij acht en vier Ohm uit alle kanalen te kunnen halen. De versterker kan worden gebruikt in klassieke 5.1-thuisbioscoopsystemen tot 5.1.4 of 7.1.2 Dolby Atmos-opstellingen. Met een aanvullende eindversterker, zoals de Primare A35.2, kan de elfkanaals processor van de SPA25 Prisma ook 7.1.4-systemen aansturen.

Primare heeft natuurlijk uitgebreide streaming-functies ingebouwd en de SPA25 Prisma kan overweg met de gangbare streamingdiensten zoals Qobuz, Tidal of Deezer en kan hij muziek van geschikte bronnen streamen via AirPlay 2, Chromecast , Spotify connect of Bluetooth- verbinding. Als kers op te taart is hij ook Roon-ready. Het zustermodel SP25 Prisma gebruikt dezelfde technologieën als de SPA25 Prisma, maar de eindtrappen zijn geschrapt.

De geïntegreerde ruimtecorrectie Dirac Live (daar moet voor betaald worden) kan ook kritische ruimteakoestiek aanpakken door, volgens de fabrikant, gebruik te maken van de meegeleverde meetmicrofoon en tot 17 meetposities te gebruiken om de eigenschappen van de aangesloten luidsprekers en die van de ruimte te bepalen.

Primare SPA 25 Prisma en SP25 Prisma: prijzen en leveringinformatie

De Primare meerkanaals versterker SPA25 Prisma en AV-processor SP25 Prisma zijn leverbaar in de kleuren zwart en titanium. De adviesprijs bedraagt 5.620 euro voor de Primare SPA25 Prisma en 4.750 euro voor de SP25 Prisma.

MERK

EDITORS' CHOICE