NIEUWSGuru

Guru 12: compacte tweeweg monitorluidspreker met passend statief

De Zweedse luidsprekerfabrikant Guru heeft de Guru 12 aangekondigd, een kleine tweeweg monitorluidspreker die los kan worden neergezet op een plank of buffetkast of op het bijpassende op maat gemaakte statief.

Guru 12

Volgens de fabrikant is de Guru 12 een flexibele luidspreker als het gaat om de plaatsing. Ondanks het kleine formaat van 208 x 322 x 278 millimeter loopt het frequentiebereik van 28 Hz tot 30 kHz. De Guru 12 geeft een dynamisch nauwkeurige geluidsweergave met een lage vervorming en fasereinheid, aldus de fabrikant. De kast is gemaakt van MDF en bevat een Helmholtz resonator.

De middentoner/woofer heeft een diameter van 125 millimeter en een conus gemaakt van polypropyleen. De soft dome tweeter heeft een diameter van 20,5 millimeter. De cross-over frequentie ligt op 2,7 kHz. De Guru 12 heeft een nominale impedantie van vijf Ohm (met een minimum van vier Ohm) en de opgegeven gevoeligheid is 88 dB (2,83 Volt / 1 meter). Dit maakt de nieuwe Guru 12 geschikt voor versterkers met een vermogen tussen de 20 en 160 Watt.

Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux zijn te verkrijgen bij uw Guru dealer en de Importeur genaamd Hear Everything, ons is gemeld dat de prijs Euro 3.000,00 per set zal zijn.


EDITORS' CHOICE