NIEUWS

Hama DR40BT: de meest compacte wekkerradio?

Sinan Kökbugur | 28 februari 2024 | Fotografie Fabrikant

Hama heeft de DR40BT gelanceerd en dit is misschien wel de meest compacte wekkerradio die ooit is uitgebracht. Dat weten we overigens niet zeker, maar feit is dat de DR40BT niet heel veel groter is dan een stopcontact. Je kunt hem niet op je nachtkastje zetten. Daar zijn andere modellen voor.

Hama DR40BT

Fabrikant Hama verrast soms met aparte en interessante producten en daar valt de nieuwe DR40BT ook onder. Hama maakt reclame voor het product met de slogan “Plug it in and turn it on” en maakt daarmee heel duidelijk dat er mogelijk meer aan de hand is met dit juweeltje dan een gewone digitale radio zou doen vermoeden. De DR40BT gaat op natuurlijke wijze met de tijd mee en vertrouwt niet alleen op de eenvoudige ontvangst van DAB- of conventionele FM-zenders, maar ziet zichzelf meer als een multidimensionaal ontvangstapparaat dat ook is voorzien van Bluetooth-connectiviteit om muziek vanaf een smartphone of tablet te kunnen afspelen.

Dankzij het compacte ontwerp en de lage eisen is het apparaat ideaal voor mobiel gebruik en kan het overal worden gebruikt waar een standaard stopcontact volgens de Euro-norm is geïnstalleerd. Ondanks de kleine afmetingen heeft de fabrikant een gemakkelijk afleesbaar digitaal display geïntegreerd dat alle relevante informatie over de radiostations weergeeft en duidelijk gestructureerd is. Een kleine luidspreker is verantwoordelijk voor het goede geluid, dat door de kleine afmetingen natuurlijk aan beperkingen onderhevig is. Nee, er zal vast geen donderende bas of kristalhelder hoog uit komen.

Natuurlijk heeft de DR40BT een praktische alarmfunctie, die ook over twee geheugenlocaties beschikt. Met deze functie kun je 's ochtends wakker worden met het gewenste radioprogramma en dankzij de instelmogelijkheden kan de gebruiker zelf bepalen of hij de functie eenmalig, dagelijks of in het weekend wil gebruiken. De behuizing is vierkant met afgeronde hoeken en gewoon wit.

Het is een grappig product, maar het praktisch nut lijkt toch wat beperkt. Je kunt niet in het donker de tijd aflezen. Een wekkerradio op je nachtkastje lijkt toch iets praktischer te zijn en die zal in de meeste gevallen ook wel wat beter klinken.

Hama DR40BT: prijs en leveringsinformatie

De Hama DR40BT heeft een adviesprijs van net geen 100 euro, maar we zien hem in diverse webwinkels ook voor iets minder staan.


EDITORS' CHOICE