NIEUWSAccuphase

Accuphase DP-770 Precision MDSD SA-CD-speler: nieuwe vlaggenschip CD-speler

De Japanse fabrikant Accuphase heeft een nieuwe vlaggenschip CD-speler aangekondigd genaamd DP-770 die komt als opvolger van de DP-750 die in 2018 op de markt is gekomen. De DP-770 kan net als zijn voorganger CD’s en SACD’s lezen. Hij heeft ook digitale ingangen om als DA-converter voor een ander apparaat te dienen.

Accuphase DP-770

De nieuwe DP-770 is ontwikkeld op basis van de ervaring van de Accuphase DC-1000 en DP-1000, zijnde een DA-converter en (SA)CD-loopwerk die beiden in het najaar van 2021 op de markt zijn gekomen. De nieuwe Accuphase DP-770 Precision MDSD SA-CD-speler komt in de plaats van de DP-750 die met pensioen wordt gestuurd,

Accuphase laat de wereld van streaming-audio naast zich liggen, maar de DP-770 zou wel als hoogwaardige DA-converter voor een streamer kunnen dienen. Voorts zijn digitale uitgangen gemonteerd dus kan de gebruiker ook een andere DA-converter voor het loopwerk inzetten. Het loopwerk van de Accuphase DP-770 Precision MDSD SA-CD-speler is overgenomen van de Accuphase DP-1000/ Het loopwerk alleen weegt 6,9 kilogram en is gemonteerd op een bodemplaat van 3,4 kilogram. Hierdoor wordt een zo laag mogelijk zwaartepunt bereikt en worden geluidsbeschadigende resonanties en trillingen in de kiem gesmoord.

Zowel de ophanging voor de laserunit als de geleiding voor de drivetray zijn voorzien van dempers met twee verschillende hardheden, zodat hier alles aan gedaan wordt om eventuele resonanties te voorkomen. Een zogenaamde borstelloze gelijkstroommotor met buitenrotor vormt de aandrijving, die niet alleen bijzonder nauwkeurig, maar ook bijzonder stil moet werken.

Accuphase DP-770: DA-onverters van ESS Technology Inc.

 

De MDSD/MDS++ DA-converter is gebaseerd op de Accuphase DC-1000 en opgebouwd uit acht parallelle converterkanalen, waarbij een ESS ES9028PRO Hyperstream II DAC ESS Technology Inc. de basis vormt. De S/R-verhouding is twaalf procent beter dan van het vorige model DP-750.

De maximale resolutie voor PCM-signaal is 32-bit/385 kHz en DSD gaat tot DSD512.De signaalverwerking voor lineaire PCM maakt gegevens tot 32 bits en 384 kHz mogelijk, voor DSD strekt het spectrum zich uit tot DSD512.

De analoge circuits hebben gescheiden signaalpaden voor de cinch-uitgang en de XLR-uitgang. De aangesloten versterker op de ene uitgang kan dus niet het signaal van de andere uitgang beïnvloeden.

Een ander bijzonder kenmerk is de zogenoemde HS-link, waarmee de Accuphase DG56 Digital Voicing Equalizer kan worden doorgelust voor geluidsveldcorrectie.

Op de voorkant van de CD- en SACD-speler uit Japan zijn uiteraard alle nodige bedieningselementen aanwezig en is tevens voorzien van een royaal bemeten display waarop alle relevante informatie wordt weergegeven, waaronder de weergave van de samplingfrequentie en samplingrate.

De nieuwe Accuphase DP-770 Precision MDSD SA-CD-speler meet 477 x 156 x 395 millimeter en weegt maar liefst 28,5 kilogram. Dat komt niet alleen door het al genoemde massieve ontwerp van de schijf en de bodemplaat, ook de rest van het chassis is uiterst solide De aluminium frontplaat heeft een dikte van 11 millimeter.

Accuphase DP-770 Precision MDSD SA-CD-speler : prijs en leveringsinformatie

We weten niet wanneer de levering van de DP-770 gaat beginnen. De adviesprijs is 19.500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE