NIEUWSAccuphase

Accuphase DP-1000: (sa)cd-loopwerk met gepartitioneerde architectuur voorzien van eigen HS-LINK-uitgang

Denken in hokjes is goed, althans als het gaat om het ontwerp van audiocomponenten. Het Japanse audiobedrijf Accuphase heeft DP-1000 aangekondigd een hoogwaardig loopwerk voor cd’s en sacd’s. De DP-1000 heeft dus geen ingebouwde DA-converter. Alle aandacht is gegaan naar het ontwerpen van fijnmechanica en de aansturing daarvan. De DP-1000 is onder de motorkap verdeeld in verschillende afgescheiden hokjes. Volgens de Japanse fabrikant is het nieuwe product “het hoogtepunt van Accuphase's 50-jarige zoektocht om het perfecte loopwerk te creëren.”

Accuphase DP-1000: sacd/cd-loopwerk

Op de achterzijde van de nieuwe DP-1000 is een digitale coaxiale cinch-uitgang gemonteerd alsmede een gepatenteerde HS-LINK-connector, waarmee het signaal kan worden verzonden naar een daarvoor geschikte DA-converter.

De DP-1000-behuizing is volledig gemaakt van aluminium, met een zware goud geanodiseerde voorrand conform de huisstijl van Accuphase. Het beeld wordt aangevuld met een ouderwetse kast met natuurlijk hout, met de hand gemaakt, gelakt en gepolijst door Japanse ambachtslieden.

Dit alles samen weegt bijna 30 kilogram. Twee ringkerntransformatoren zorgen voor de voeding van de mechanica en de elekronica en alles is netjes gescheiden, in hokjes met een volledige afscherming.

Het loopwerk zelf rust op een 12 millimeter dikke aluminium voet. Het chassis, evenals de lade voor de af te spelen schijfjes en de brug die ze verbindt, zijn ook van aluminium. De contactloze borstelloze motor is ontworpen om meer soepelheid te bieden en om schadelijke trillingen te elimineren.

Accuphase DP-1000: prijs en leveringsinformatie

In Europa kost de DP-1000 van Accuphase 21.500 euro. We weten niet vanaf wanneer de DP-1000 leverbaar is.

MERK

EDITORS' CHOICE