NIEUWSGoldmund

Goldmund Pulp: draadloos luidsprekersysteem met draaibare afdekfrontjes

De Zwitserse audiofabrikant Goldmund heeft een nieuw draadloos luidsprekersysteem gelanceerd genaamd Pulp. Het Pulp systeem bestaat uit twee actieve luidsprekers die draadloos worden verbonden met een hub waar feitelijk alle bekabelde en draadloze bronnen binnenkomen. Heel fraai is het feit dat de Pulp luidsprekers draaibare afdekfrontjes hebben. Optioneel kunnen passende statieven worden geleverd.

Goldmund Pulp

Het Pulp systeem van het Zwitserse Goldmund bestaat uit twee actieve luidsprekers die elk 175 Watt versterkervermogen aan boord hebben. De techniek van de versterkers is gebaseerd op de Telos versterkers van Goldmund. De Hub is het centrale punt van het systeem en maakt gebruik van WiSA- technologie (draadloze luidspreker en audio) om draadloze streams tot 24-bit/96 kHz mogelijk te maken. De Hub ondersteunt aptX HD Bluetooth, maar heeft ook bekabelde ingangen in de vorm van HDMI, coaxiaal cinch (digitaal) en een optische ingang.

De Hub lijkt weinig aandacht te willen trekken. Het is gewoon een plat zwart doosje. De luidsprekers trekken des te meer de aandacht met hun cilindrische vorm en het afdekfrontje dat weggedraaid kan worden. Cécile Barani staat als ontwerper genoteerd op de website van Goldmund. De luidsprekers zijn leverbaar in een matzwarte of zilvergrijze uitvoering. Het wegdraaibare beschermingsfrontje is in beide gevallen zwart. Optioneel zijn passende statieven leverbaar.

De Pulp luidsprekers zijn tweeweg luidsprekers met een woofer met een diameter van 12,5 centimeter en soft dome tweeter. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 43 Hz (op nieau -6 dB) tot circa 25 kHz.

De afmetingen zijn 23 x 48 x 23 centimeter (B x H x D) en elke luidspreker weegt 14 kilogram.

De levering gaat eind februari beginnen en de adviesprijs is 17.000 euro. De prijs voor de statieven is nog niet bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE