NIEUWSTriangle

Triangle stapt met draaitafel Lunar 1 in de wereld van vinyl

De Franse luidsprekerfabrikant Triangle heeft zijn eerste draaitafel gelanceerd genaamd Lunar 1. De nieuwe Lunar 1 is ontwikkeld samen met het in Oostenrijk gevestigde Pro-ject Audio Systems dat een zeer ruime ervaring heeft met de bouw van draaitafels. De Lunar 1 is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren.

Triangle Lunar 1

Volgens het Franse Triangle vertegenwoordigt de Lunar 1 de filosofie van het merk. Welke filosofie? Het aanbieden van een zorgvuldig vervaardigde reeks producten die verkrijgbaar zijn in een breed scala aan kleuren tegen een betaalbare prijs, zo verklaart Triangle. Met een platenspeler en de actieve luidsprekers van Triangle is het mogelijk om een moderne trendy set te creëren, allemaal met een harmonieuze afwerking. Triangle heeft niet zelf de draaitafel uitgevonden, maar heeft dat grotendeels door het in Oostenrijk gevestigde Pro-Ject Audio Systems laten doen, d.w.z. de Europese marktleider in de ontwikkeling en productie van draaitafels.

De Lunar 1 heeft een chassis van MDF met een hoge dichtheid, die trillingen absorbeert. Het draaiplateau  is gemaakt van ABS-polymeer. De Lunar 1 is al in de fabriek afgesteld. De platte riem wordt eenvoudig om de spindel geplaatst. De lichtgewicht en wrijvingsarme 8,6 inch lange aluminium toonarm, die volgens Triangle tot in het kleinste detail is doordacht, is geoptimaliseerd voor het Ortofon OM-5E element met een elliptische diamantnaald.

Om een perfecte compatibiliteit met de meeste vinylplaten op de markt en een optimaal gebruikerscomfort te garanderen, kan de volgkracht indien nodig worden gewijzigd door eenvoudigweg op de schakelaar aan de zijkant van de draaitafel te drukken. Het draaiplateau kan 33 1/3 of 45 rondjes per minuut draaien.

De meegeleverde phonokabel bestaat uit zeer zuivere, zuurstofvrije koperen geleiders (HP-OFC) en vergulde cinch-stekkers om een storingvrije geleiding te garanderen.

Triangle Lunar 1: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Lunar 1 van Triangle is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, crème, groen en blauw. Een stofkap wordt meegeleverd. De adviesprijs is net geen 400 euro.

 

 

MERK

EDITORS' CHOICE