NIEUWSKEF

KEF lanceert vijf nieuwe subwoofers variërend in prijs van 649 euro tot 2.399 euro

Sinan Kökbugur | 20 februari 2024 | Fotografie Fabrikant | KEF

Luidsprekerfabrikant KEF lanceert vandaag de KC92 Force-Cancelling Subwoofer en een viertal Kube Subwoofers. Zowel de KC92 als de vier leden van de Kube-reeks zijn uitgerust met KEF's eigen Digital Signal Processing (DSP) algoritme, de Music Integrity Engine (MIE), één van de belangrijkste technologische innovaties van het merk. Op maat gemaakt voor elk model, zorgt de unieke MIE ervoor dat elk component binnen de individuele subwoofer in perfecte harmonie werkt. De officiële lancering is over een week, maar myKEF leden kunnen vandaag al bestellen.

KC92 Force-Cancelling Subwoofer: twee tegenover elkaar liggende 9 inch drivers

De KC92 subwoofer blinkt uit als het aankomt op het genereren van lage tonen, vooral als het formaat in aanmerking wordt genomen. De KC92 geeft een krachtige, snelle articulatie door de montage van twee drivers met een diameter van negen inch in een force-cancelling configuratie.

Het innovatieve ontwerp van de KC92, met de P-Flex Surround waarvoor patent is aangevraagd en die is geïnspireerd op de Japanse origamikunst, weerstaat geluidsdruk zonder aan gevoeligheid in te boeten. De geplooide constructie lijkt op origamivouwen en trotseert de interne luchtdruk, waardoor de driver precies kan bewegen in reactie op het geluidssignaal. Dit resulteert in een diepere basuitbreiding en een preciezere, gedetailleerde basweergave. Ongeacht het volume zorgt het ontwerp voor lineariteit en een zeer lage vervorming, waardoor elk detail gegarandeerd wordt onthuld. Met soepelheid en omvang bereikt de KC92 diepten van 11 Hz dankzij geoptimaliseerde excursiekarakteristieken, zo legt KEF uit in zijn persbericht.

Een ondiepe, holle aluminium huid zit boven een papieren conus in de hybride structuur van de drivers, die ook een geventileerde spreekspoel en een vergroot motorsysteem bevat. De twee drivers van de KC92 zijn rug-aan-rug geplaatst, waardoor reactiekrachten worden geëlimineerd, hetgeen de trillingen in de kast vermindert en de precisie en detaillering maximaliseert.

In een subwoofer gaat kracht verder dan alleen volume. De KC92 heeft een immens vermogen dat bijna elke huiselijke ruimte vult, met 1.000 Watt klasse D versterking van audiofiele kwaliteit (een specifieke 500 Watt versterker voor elke driver). Met groot vermogen komt ongelooflijke controle, met het verbeteren van timing komt nauwkeurigheid en dynamische respons. Waardoor een meer gedetailleerd geluid ontstaat en de mogelijkheid om plotselinge uitbarstingen van kracht te leveren precies wanneer dat nodig is.

De KC92 biedt een breed spectrum aan aansluitmogelijkheden en is daarom in vrijwel elk audiosysteem te gebruiken. Met zowel lijn- als speakerniveau ingangen kan hij eenvoudig op elke versterker worden aangesloten. Door gebruik te maken van KEF SmartConnect, optimaliseert hij automatisch de versterking op basis van het gebruik van een mono- of stereoingang. De lijnuitgang met hoogdoorlaatfilter (HPF) zorgt voor een uitzonderlijke fijn afgestelde integratie. Met de optionele KW1 draadloze subwoofer adapter kan de KC92 draadloos worden aangesloten.

De KC92 heeft vijf plaatsingsopties zodat hij aan de omgeving kan worden aangepast.. Of hij nu in een vrije ruimte, naast de muur, in een hoek, in een kast of in de speciale appartementmodus wordt geplaatst, de prestaties zullen consistent zijn. Het minimalistische en tijdloze ontwerp van de KC92 is eenvoudig te combineren met verschillende luidsprekers. De KC92 is leverbaar in White Gloss en Black Gloss.

KEF Kube Subwoofers: reeks van vier subwoofers

De vier leden van de Kube-reeks verschillen hoofdzakelijk in formaat (en dus ook in prijs) maar hebben veel gemeenschappelijke kenmerken. De kleinste is de Kube 8 MIE, daarna komen de Kube 10 MIE en Kube 12 MIE en de reeks wordt afgesloten met het grootste model Kube 15 Mie. De getallen in de typeaanduiding staan voor de diameter van de driver en voor elke kamergrootte is een passende Kube Subwoofer te krijgen. Meerdere aansluitmogelijkheden en EQ-instellingen voor de ruimte maken installatie en instelling een fluitje van een cent. De makers van de Kube-reeks beloven een epische reis naar de diepte, waar elk moment een meeslepende ervaring is.

De Kube Subwoofers hebben een lange slag driver die naar voren is gericht, waardoor de output bij lagere frequenties toeneemt. Deze methode produceert een indruk van directe kracht in de ruimte, met als resultaat een voelbare, gecomprimeerde en krachtige baservaring. De klasse D versterker in de Kube is optimaal afgestemd op de driver en het beschikbare akoestische volume, werkt efficiënt en levert ruim voldoende vermogen voor de subwoofer.

Het gesloten kastontwerp van de Kube vergemakkelijkt de plaatsing. Kube subwoofers hebben een slank en modern uiterlijk. Met vier beschikbare maten kan de Kube worden aangepast aan elke ruimte en behoefte, inclusief gaming, home cinema en muziek. Kube heeft een plaatsingsafhankelijk EQ-component die eenvoudig kan worden aangepast om de prestaties in de ruimte te maximaliseren dankzij de Music Integrity Engine. De Kube past moeiteloos in elke omgeving dankzij de drie plaatsingsopties en garandeert betrouwbare prestaties, of hij nu tegen een muur, in een hoek of in een kast staat.

Natuurlijk hebben de Kube Subwoofers een breed scala aan aansluitmogelijkheden, waaronder lijn- en speakerniveau ingangen. KEF SmartConnect optimaliseert de versterking voor de beste prestaties door automatisch te detecteren of een mono- of stereo-ingang wordt gebruikt. Bovendien kan de Kube eenvoudig draadloos geïntegreerd worden met behulp van de optionele KW1 draadloze subwoofer adapter.

KEF KC 92 en Kube Subwoofers: prijzen en leveringsinformatie

Vanaf 20 februari zijn de KEF KC92 Force-cancelling Subwoofer en de vier Kube Subwoofers te bestellen door myKEF leden. De officiële lancering voor andere belangstellenden is op 27 februari 2024.

Adviesprijzen:
KEF KC92:      2.399 euro
Kube 15 MIE:  1.299 euro
Kube 12 MIE:     899 euro
Kube 10 MIE:     799 euro
Kube 8 MIE:       649 euro

MERK

EDITORS' CHOICE