NIEUWS

Trilogy Audio kondigt voorversterker 914 aan

Sinan Kökbugur | 15 februari 2024 | Fotografie Fabrikant

Het in Groot-Brittannië gevestigde Trilogy Audio heeft een nieuwe voorversterker genaamd 914 aangekondigd. De nieuwe 914 zal op de komende Bristol Audio Show aan het publiek worden getoond. We hebben nog geen prijs en leveringsinformatie voor de Benelux en ook zijn nog maar spaarzaam foto’s beschikbaar, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Trilogy Audio 914 voorversterker

Het audiocircuit van de Trilogy Audio 914 profiteert van de ervaring van Nic Poulson op het gebied van audioontwerp. Zijn zoektocht naar transparantie en realisme resulteert volgens de fabrikant in een elegante oplossing die de passie van de ontwerper weerspiegelt. De 914 is een volledig gebalanceerde en veelzijdige voorversterker van ingang tot uitgang. De gebruiker heeft de beschikking over zes ingangen, d.w.z. drie stuks XLR en drie stuks cinch. Elk kanaal heeft een XLR- uitgang en een cinch-uitgang.

De 914 van Trilogy Audio is een hybride voorversterker want naast halfgeleders zijn buizen gebruikt van het type 6H6?. In totaal zijn zes van deze buizen aanwezig in het circuit van de 914. Er worden drie afzonderlijke transformatoren gebruikt: één voor de hulpbesturingselektronica, één voor de buisverwarmers en ten slotte één voor de hoogspanningsvoedingen, waardoor interferentie wordt verminderd en de muzikale output wordt gemaximaliseerd. In totaal is de 914 voorzien van vier afzonderlijke voedingscircuits.

Het gebruiksgemak van de ingebouwde software maakt volgens de fabrikant de Trilogy Audio 914 een genot om te gebruiken en moedigt de eigenaar aan om de instellingen verder te verkennen. Het bedieningsmenu is intuïtief toegankelijk dankzij de draaiknop, de knoppen “nput” en “exhaust”. De hiërarchie is zorgvuldig ontworpen om alle veelgebruikte opdrachten binnen handbereik te hebben. Tot de vele configureerbare opties die beschikbaar zijn om de ervaring te personaliseren behoren de helderheid van het scherm, aangepaste labels en versterkingsinstellingen voor elke ingang, filmmodus, beveiligingslink, aftellen naar de slaapstand, geprogrammeerd opstarten via TASlink en afstandsbediening.

We weten nog niet wanneer de Trilogy Audio 914 voorlevering beschikbaar zal komen. Een officiële prijs voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt, maar - louter ter indicatie - in geruchtencircuit gonst een prijs van 15.000 euro.

Tirlogy Audio 914: technische specificaties 

  • Gebalanceerde ingangen: 3 x stereo XLR (impedantie groter dan 48 kOhm)
  • Ongebalanceerde ingangen: 3 x stereo cinch (impedantie groter dan 24 kOhm)
  • Gebalanceerde uitgang
  • Frequentiebereik: 10 tot 150 kHz (+/- 0,5 dB)
  • Versterkingsfactor: 0 dB op de opname-uitgang, 24 dB op de uitgang naar een versterker
  • Maximaal stroomverbruik: 55 Watt
  • Afmetingen (B x D x H): 465 x 370 x 115 millimeter
  • Gewicht: 12,4 kilogram


EDITORS' CHOICE