NIEUWS

Pinell Supersound 901: alles-in-één tafelradio met CD-loopwerk en streaming-functies

Sinan Kökbugur | 14 februari 2024 | Fotografie Fabrikant

Het in Noorwegen gevestigde Pinell heeft de Supersound 901 aangekondigd, een alles-in-één audiosysteem waarin een tafelradio met CD-loopwerk, streaming-functies en Bluetooth-connectiviteit worden gecombineerd met vijf luidsprekersdrivers en in totaal 80 Watt versterkervermogen. De behuizing is van hout en de koper kan kiezen tussen een walnootkleurige en zwarte uitvoering waarbij in beide gevallen de houtnerf zichtbaar is.

Pinell Supersound 901

Het in de Noorse plaats Berger gevestigde Pinell bestaat sinds 2008 en bouwt DAB/FM tafelradio’s met heel veel functies in verschillende formaten. De nieuwe Supersound 901 is het grootste model en is het nieuwe vlaggenschip van de Noorse fabrikant. Dit nieuwe alles-in-één systeem biedt volgens de makers ondanks het compacte formaat een elegante vorm met een verscheidenheid aan functies en een rijk, kamervullend geluid, waardoor het een flexibele oplossing is voor harmonieuze integratie in de woonkamer of andere ruimte.

Pinell heeft DAB al vroeg omarmd, maar de liefhebber van FM-radio wordt niet over het hoofd gezien. Het front van de Supersound 901 helt een beetje naar achteren en de behuizing is volgens de ontwerpers van hoogwaardige materialen gemaakt. De Supersound 901 meet 775 x 350 x 165 millimeter en weegt 12,7 kilogram. Een stevig frame is bedekt met een elegante behuizing in echt houtfineer, met keuze uit zwart eiken en walnoot. De voorkant is versierd met afdekfrontjes van textielstof van de gerenommeerde Scandinavische fabrikant Kvadrat die aan meer fabrikanten stof voor afdekroosters levert.

In het midden is een 3,2-inch TFT-kleurenscherm geplaatst en een verscheidenheid aan knoppen voor gemakkelijke bediening rechtstreeks op het apparaat. Direct boven het informatiescherm bevindt zich een slot-in CD-loopwerk voor het afspelen van CD's. Het systeem kan via WiFI volgens IEEE 802.11n in het netwerk worden geïntegreerd, waarbij Spotify vervolgens via Spotify Connect en internetradio en podcasts toegankelijk is. De controle wordt uitgevoerd door de zogenaamde OTKIV-app, die beschikbaar is voor Apple iOS en Google Android.

Natuurlijk mag Bluetooth-connectiviteit niet ontbreken en dat doet het dus ook niet. Ook is het mogelijk om opslagmedia zoals USB-sticks als bron te gebruiken door ze aan te sluiten op de USB-A poort van de Supersound 901. Voor externe bronnen is bovendien een optische en coaxiale S/PDIF-interface beschikbaar. Voor een analoge bron is een stereo-cinchaansluit beschikbaar. Ten slotte, aan de voorkant is een 3,5 mm stereo mini-jack hoofdtelefoonaansluiting gemonteerd.

De Supersound 901 van Pinell heeft vijf drivers aan boord. Voor elk kanaal is een 1-inch tweeter en een 4-inch middentoner gemonteerd. De laagweergave komt voor rekening van een 6,5-inch woofer.In totaal is 80 Watt versterkervermogen beschikbaar. Volgens Pinell geeft de Supersound 901 een vol geluid dat voller is dan het formaat doet vermoeden.

Pinell Supersound 901: prijs en leveringsinformatie

De Pinell Supersound 901 is binnenkort verkrijgbaar voor een adviesprijs van net geen 1.200 euro. Een IR- afstandsbediening wordt meegeleverd.


EDITORS' CHOICE