NIEUWSBluesound

Bluesound Professional BCS250 en BCS300: passieve en actieve luidsprekers voor inbouw in plafond

Het welbekende merk Bluesound van Lenbrook heeft ook een professionele afdeling genaamd Bluesound Professional. Onder deze merknaam worden allerlei producten gemaakt voor inbouw, bijvoorbeeld in plafonds van professionele omgevingen zoals restaurants, winkels en kantoren. De nieuwste producten zijn de passieve plafondluidspreker Bluesound Professional BCS250 en de Network Streaming plafondluidspreker Bluesound Professional BCS300.

Bluesound Professional

De producten van Bluesound Professional zijn natuurlijk ook gebaseerd op het ecosysteem BluOS van Bluesound. De nieuwe Bluesound Professional BCS250 en Bluesound Professional BCS300 zijn op de ISE 2024 gepresenteerd en ze zijn inmiddels ook al leverbaar. Beide luidsprekers kunnen in een plafond worden gemonteerd maar de fabrikant heeft ook een speciale hanger gemaakt die optioneel leverbaar is.

Bluesound Professional BCS250: passieve plafondluidspreker

De Bluesound Professional BCS250 wordt beschreven als een hoogwaardige passieve plafondluidspreker voor commercieel gebruik, met een oplossing die specifiek is ontworpen voor scenario's met lage impedantie en constante spanning. Het ontwerp is relatief ondiep en dus geschikt voor plekken met weinig ruimte. De Bluesound Professional BCS250 is ontworpen om te werken met de Bluesound Professional B170S Networked Streaming Stereo Amplifier en biedt instellingen voor zowel lage impedantie als constante spanning (70/100V).

Bluesound Professional BCS300 Netwerk Streaming Plafondluidspreker

De Bluesound Professional BCS300 is een actieve alles-in-√©√©n oplossing in de vorm van een plafond- of hangende luidsprekeroplossing. Het is een concentrische tweeweg luidspreker met een opgegeven frequentiebereik van 45 Hz tot 20 kHz. De basis hierbij is een ge√Įntegreerde muziekstreamer op basis van BluOS en een versterker.

Gebaseerd op het BluOS multiroom streamingplatform, heeft de gebruiker met de Bluesound Professional BCS300 multizone bediening, luidsprekergroepering en ge√Įntegreerde, netwerkmuziekstreaming van Bluesound Professionals Business Music-partners, zoals SoundMachine, Qsic, Custom Channels en SiriusXM Music for Business.

Door gebruik te maken van Power over Ethernet (PoE)-technologie worden audiosignalen op discrete en vereenvoudigde wijze effici√ęnt naar de gewenste bestemming verzonden. In tegenstelling tot traditionele installaties elimineert deze decentrale oplossing de noodzaak van een audiorack en functioneert als een zelfstandige eenheid, zoals Bluesound Professional expliciet benadrukt. Bovendien past het apparaat dankzij het vlakke ontwerp naadloos in elk interieur en decor.

Bluesound Professional: optionele hangerset

Zoals reeds vermeld biedt Bluesound Professional voor beide nieuwe luidsprekers een optionele hanger aan, waarmee de plafondinbouwluidsprekers kunnen worden omgebouwd tot hangende luidsprekers. De hanger heeft een beetje de vorm van een hangende lamp. Dit kan interessant zijn als het plafond heel erg hoog is. Of om gewoon het aangezicht van het plafond te veranderen.

De Hanger Kit zal verkrijgbaar zijn in matzwart en matwit en bestaat uit een haak, kap en hangende behuizing. De zwarte hangende kit bevat ook een zwarte grille.

Bluesound Professional: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe producten van Bluesound Professional hebben de volgende adviesprijzen.

Bluesound Professional BCS250: 149 euro
Bluesound Professional BCS300: 485 euro
Bluesound Hanger Kit: 55 euro

MERK

EDITORS' CHOICE