NIEUWSTeufel

Teufel lanceert nieuwe actieve Concept subwoofers en biedt ook complete bundels aan

De in Berlijn gevestigde audiofabrikant Teufel heeft een tweetal actieve subwoofers aangekondigd genaamd Concept 8 en Concept 12. Het Duitse bedrijf heeft meteen een aantal bundels samengesteld van luidsprekers en een subwoofer. De subwoofers hebben versterkers aan boord voor vijf luidsprekers in een surround opstelling.

Teufel Concept 8 en Concept 12

Overal in huis van een volle laagweergave genieten kan vanaf nu met de nieuwe Concept 8 en Concept 12 van Teufel. Deze krachtige actieve subwoofers combineren integrale 5.1 versterkertechnologie met een veelheid aan aansluitingen en een handig bedieningselement. Passende speakers zoals de Teufel Consono 25, Consono 35 en Ultima 20 kunnen rechtstreeks op de subwoofers worden aangesloten met de meegeleverde speakerkabel. Er is dus geen extra versterker nodig voor de satelliet-luidsprekers. Daarna is het alleen nog maar een kwestie van een televisie of computer aansluiten en genieten van optimale surround sound in de huiskamer of de gameruimte.

Teufel Concept 8 en Concept 12: laagweergave in elke kamer van het huis

De nieuwe actieve subwoofers uit de Concept-reeks van Teufel bieden een solide laagweergave in combinatie met vijf kleine tot middelgrote satellietspeakers. Deze kunnen net als een televisie of computer rechtstreeks op de subwoofers worden aangesloten. Met subwoofers in twee formaten en een verscheidenheid aan luidsprekersets valt er altijd een optimale audio-oplossing te vinden voor elke locatie in huis, of het nu gaat om een kleine gameruimte of grote woonkamer.

De Concept 8 is voorzien van een naar onder gerichte (downfiring) driver met een diameter van 20 cm (8 inch) die lage tonen vanaf 33 Hz kan weergeven. De Concept 12 biedt met zijn grote, naar voren gerichte (frontfiring) forse driver met een diameter van 30 cm (12 inch) nog krachtiger basprestaties en een peilloos diepe kickbass vanaf 22 Hz. Beide subwoofers bieden ondersteuning voor zowel 5.1-configuraties als klassieke stereoconfiguraties met slechts twee satellietspeakers (2.1).

Teufel Concept 8 en Concept 12: surround sound voor iedereen

Om de introductie van zijn nieuwe Concept-reeks te vieren, biedt Teufel aantrekkelijk geprijsde productsets aan. Het gaat om combinaties van de nieuwe subwoofers met luidsprekers als de compacte Consono 25, de Consono 35 en de krachtige Ultima 20. Zowel de Concept 8 als de Concept 12 wordt geleverd met een 25 meter lange speakerkabel op rol. Gebruikers beschikken op die manier voor elke luidspreker over een kabel in de juiste lengte.

Alle belangrijke functies kunnen rechtstreeks worden bediend via een bedieningselement aan de bovenzijde van de subwoofer, iets wat bijzonder handig uitkomt als de subwoofer onder een bureau staat opgesteld. In dat geval komt de bijgeleverde afstandsbediening ook goed van pas.

Teufel Concept 8 en Concept 12: aansluitingen voor alles en iedereen

Beide subwoofers kunnen via bluetooth geluidssignalen van mobiele telefoons oppikken en zijn voorzien van een USB-C-aansluiting en ingebouwde geluidskaart voor rechtstreekse aansluiting op een Mac of Windows computer. In het ideale geval kan een televisie met een HDMI-kabel worden aangesloten om via Audio Return Channel (ARC) alle signalen van om het even welke geluidsbron naar de subwoofer te verzenden. Via dezelfde verbinding kunnen de subwoofers uit de Concept-reeks besturingssignalen uitwisselen met televisies en andere compatibele HDMI-producten. Dat betekent dat het audiosysteem tegelijkertijd met de televisie wordt ingeschakeld en het volume via de televisieafstandsbediening kan worden geregeld. Beide subwoofers zijn ook voorzien van optische digitale ingangen en analoge stereo cinch-ingangen.

Teufel Concept 8 en Concept 12: technische eigenschappen

 • Actieve 5.1 subwoofers Concept 8 en Concept 12
 • Ingebouwde versterker met Bluetooth 5.0 met aptX en AAC en HDMI met ARC/CEC
 • Ondersteuning voor Dolby Digital en Pro Logic 2
 • De Concept 12 biedt ondersteuning voor DTS Surround
 • Dynamore voor een bijzonder ruimtelijk geluid (5.1) en wijds stereopanorama (2.1)
 • Aansluitingen: 2x HDMI (1x In, 1x ARC), optical-in, USB-C (geluidskaart), stereo cinch-in
 • Uitgangen voor vijf satellietspeakers en 35 Watt uitgangsvermogen per kanaal
 • Concept 8: 120 Watt met 8 inch downfiring subwoofer
 • Concept 12: 150 Watt met 12 inch frontfiring subwoofer en een verwijderbare stofkap
 • Inclusief een 25 meter lange speakerkabel op rol en een afstandsbediening
 • Verlicht bedieningselement aan de bovenzijde voor eenvoudige bediening vanaf een bureau

 

Teufel Concept 8 en Concept 12: prijzen en leveringsinformatie

De Concept 8 en Concept 12 zijn per direct verkrijgbaar. Hetzelfde geldt voor de hieronder vermelde 2.1- en 5.1-productsets. Meer weten? Kijk dan op teufelaudio.nl.

Concept 8: setprijs
Consono 25 Concept 2.1-set:                  399,99 euro
Consono 25 Concept Surround 5.1-set:  549,99 euro
Consono 35 Concept Surround 5.1-set:  599,99 euro
Ultima 20 Concept Surround 5.1-set:      749,99 euro

Concept 12: setprijs
Consono 25 Concept Surround Power Edition 5.1-set: 749,99 euro
Consono 35 Concept Surround Power Edition 5.1-set: 799,99 euro
Ultima Concept Power Edition 2.1-set:                          699,99 euro

MERK

EDITORS' CHOICE