NIEUWSAudio Pro

Audio Pro C20: alles-in-één draadloze oplossing voor muziek en televisie

De Zweedse fabrikant Audio Pro heeft een nieuwe actieve stereoluidspreker gelanceerd genaamd C20 Wireless Active Stereo Speaker. Muzieksignaal kan draadloos worden aangeleverd of via een analoge of digitale ingang. Ook een platenspeler en een televisie kunnen worden aangesloten.

Audio Pro C20

De nieuwe C20 van Audio Pro  heeft een grote hoeveelheid aan verbindingsmogelijkheden, waaronder Apple AirPlay 2, Google Cast, Audio Pro Multiroom, Bluetooth voor het afspelen van muziek vanaf een tablet of smartphone en een HDMI ARC-ingang voor verbinding met een tv. Dan is er ook nog een optische aansluiting, een draaitafelingang voor MM-elementen  en een cinch-lijningang voor bijvoorbeeld een CD-speler. Met de multiroom-functie kan muziek via de C20 worden gestreamd naar andere luidsprekers van Audio Pro die op het multiroom systeem zijn aangesloten, zoals bijvoorbeeld de Audio Pro C10 MkII. Streaming-diensten Spotify en Tidal worden ondersteund.

De behuizing van de C20 is aan de achterkant voorzien van een baspoort. Aan de voorkant zijn drie drivers gemonteerd. In het midden is een woofer geplaatst met een diameter van 6,5 inch met aan weerzijden een tweeter met een diameter van 25 millimeter. Het afdekfrontje is afneembaar. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 41 Hz tot 23,5 kHz (niveau -6 dB). Cross-over vindt plaats op 2,2 kHz en het totale (klasse D) versterkervermogen is 190 Watt.

De C20 kan geen aardbeving simuleren. Daar is hij simpelweg te klein voor, maar de subwoofer-uitgang kan gebruikt worden voor een extra laag aan de onderkant van het frequentiespectrum. Twee exemplaren van de C20 kunnen als stereopaar worden geconfigureerd via de Audio Pro app of Apple AirPlay 2.

De afmetingen zijn 196 x 410 x 220 millimeter (H x B x D) en de C20 weegt 6,2 kilogram.

De Audio Pro C20 is binnenkort verkrijgbaar voor een adviesprijs van 550 euro. De koper kan kiezen tussen de uitvoeringen zacht satijnwit, grijs of klassiek zwart.



EDITORS' CHOICE