NIEUWSDALI

De Dali Phantom E-WR luidsprekerserie is weerbestendig volgens IP65

Sinan Kökbugur | 05 februari 2024 | Fotografie Fabrikant | DALI

De Deense luidsprekerfabrikant Dali heeft op de ISE in Barcelona twee nieuwe plafondluidsprekers onthuld die in hoge mate weerbestendig zijn. De Phantom E-60 WR en Dali Phantom E-80 WR zijn bestand zijn tegen vocht en stof en dus bij uitstek geschikt voor gebruik in de buitenlucht, bijvoorbeeld onder de overkapping van een veranda. Naar verwachting zal de levering in maart gaan beginnen.

Dali E-WR Series: weerbestendige luidsprekers voor inbouw in plafond

De nieuwe Phantom E-WR productlijn van het Deense Dali omvat in eerste instantie twee producten, namelijk de Dali Phantom E-60 WR en Dali Phantom E-80 WR. Beide luidsprekers voldoen aan de IP65-norm, d.w.z. dat ze in een hoge mate ongevoelig zijn voor vocht en stof, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik buitenshuis, bijvoorbeeld op een overdekt terras, maar ook binnenshuis. bijvoorbeeld in de wellnessruimte. Of in het plafond van een inpandig zwembad.

Volgens de fabrikant wordt zelfs onder moeilijke omstandigheden een uitstekende geluidskwaliteit bereikt. De luidsprekers kunnen worden gebruikt in een temperatuurbereik tussen -20° C en 60° C en de luchtvochtigheid mag oplopen tot 100 procent. Spatwater, stof en zand zouden ook geen beletsel voor de goede werking zijn.

De Dali Phantom E-WR-luidsprekers zijn tweeweg luidsprekers. De driver voor de lage en middentonen die speciaal voor deze productlijn is ontwikkeld heeft een waterdicht polypropyleen membraan en een natuurlijke rubberen rand. De diameter van de Dali Phantom E-60 WR is 6,5 inch heeft en de Dali Phantom E-80 WR  is met 8 inch iets groter.

Beide luidsprekers hebben dezelfde tweeter, t.w. een 25 mm textieldome tweeter, die in een aparte, ontkoppelde unit is ondergebracht en zo is geplaatst dat verkleuring volgens de ontwerpers volledig wordt vermeden. Bovendien heeft het frame een helling van 5°, waardoor de straling precies kan worden afgestemd op het primaire luistergebied.

Dali belooft voor de Dali Phantom E-60 WR en Dali Phantom E-80 WR een rijke weergave van de lage frequenties, duidelijk gedefinieerde middentonen en helderheid en detail in het hogere frequentiebereik. De IP65-certificering doet niets af aan de geluidskwaliteit, aldus Dali. Op de cross-over is niet bezuinigd. De componenten zijn nar eigen zeggen van dezelfde hoge kwaliteit als die worden gebruikt in de gewone luidsprekersystemen voor in de huiskamer.

Beide modellen Dali Phantom E-60 WR en Dali Phantom E-80 WR zijn eenvoudig te monteren. Deze plafondinbouwluidsprekers kunnen zonder speciaal gereedschap worden geïnstalleerd en het is mogelijk om het volume van de tweeter en de middentoner/woofer op elkaar aan te passen.

Ten slotte, het afdekrooster is magnetisch bevestigd en kan desgewenst worden overgeschilderd.

Dali E-WR Series: prijzen en leveringsinformatie

De twee modellen van de Dali Phantom E-WR Speaker Series naar verwachting vanaf maart 2024 verkrijgbaar zijn. De prijs voor de Dali Phantom E-60 WR is net geen 300 euro  en de Dali Phantom E-80 WR gaat voor net geen 400 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE