NIEUWSMarantz

Marantz Cinema 30: nieuwste moderne AV-receiver met zo ongeveer alles erop en eraan

Audiomerk Marantz heeft de Cinema 30 gelanceerd, een AV-receiver met heel veel aansluitingen en functies. De Cinema 30 is voorzien van 32-bit DAC-chips van ESS Sabre gecombineerd met een krachtige Analog Devices SHARC dual DSP-chipset. De liefhebber van een meerkanaals thuisbisocoop zal in zijn nopjes zijn, maar de Cinema 30 ondersteunt met het HEOS-platform natuurlijk ook allerlei tweekanaals muziekstreamingfuncties. De Cinema 30 is leverbaar in een zwarte en zilvergouden uitvoering.

Marantz Cinema 30: multifunctionele meerkanaals krachtpatser

Audiomerk Marantz bestaat sinds 1953 en is nu al meer dan zeventig jaar een van de meest bekende namen op het gebied van high-end audio. Het bedrijf introduceert nu de Cinema 30, volgens de fabrikant de nieuwe referentie voor AV-receivers voor hoogwaardig bioscoopgeluid thuis. De Cinema 30 is het summum van hoe Marantz het ontwerp van AV-receivers benadert. Dit paradepaardje combineert het tijdloze, vooruitstrevende design, de ongeëvenaarde prestaties en de technologische excellentie van Marantz in één ongekend hoogwaardige component, aldus de persverklaring van Marantz.

Marantz Cinema 30: klinkt mooi, oogt mooi, hoogwaardig gebouwd

De Cinema 30, verkrijgbaar in zwart of zilvergoud, combineert de nieuwste generatie van de iconische merkeigen patrijspoort van Marantz met een nieuw industrieel ontwerp. Hij is volgens de hoogste normen gebouwd op basis van een meerlaags chassis met daarin veel koper. De zijverlichting op de elegante behuizing kan naar wens worden in- of uitgeschakeld. Het voorpaneel kan open worden geklapt en verbergt de minder vaak gebruikte functies. Daarmee krijgt deze AV-receiver een strakke uitstraling. Zelfs over de aluminium afstandsbediening is goed nagedacht. Door de verlichte toetsen is hij ook in het donker gemakkelijk te gebruiken.

Marantz Cinema 30: strak vermogen, vrijwel zonder vervorming

De kern van de CINEMA 30 bestaat uit een symmetrische, monolithische versterker. Dit is de meest geavanceerde versterkerconfiguratie die in de AVR-categorie verkrijgbaar is. Het versterkerkanaal is op een aparte printplaat exact tegenover de voedingen gemonteerd en levert strak vermogen, vrijwel zonder vervorming.

Met elf versterkingskanalen die werken in klasse AB levert de Cinema 30 voldoende vermogen voor de meest uiteenlopende luidsprekerconfiguraties en voor alle vormen van meeslepend geluid. De geïntegreerde 13.4-kanaals signaalverwerking met een selecteerbare voorversterkerstand maakt het mogelijk een externe eindversterker toe te voegen en daarmee ook te voldoen aan de eisen van een veeleisende thuisbioscoop.

Marantz geeft een maximaal vermogen op van 140 Watt per kanaal bij gebruik van twee kanalen met een belasting van acht Ohm. Bij een belasting van zes Ohm is dat 175 Watt.

Natuurlijk heeft de Marantz Sound Master in de fabriek in het Japanse Shirakawa alle aspecten van de eindversterking, voeding en signaalpaden zorgvuldig getuned. Dit voor de best mogelijke geluidskwaliteit bij alle mogelijke configuraties van broncomponenten en geluidsmodi. Om de karakteristieke warmte en muzikaliteit te garanderen die je van een Marantz audioproduct mag verwachten, worden alle digitale en analoge signalen door de Marantz HDAM SA-2 voorversterkingstrap geleid.

Marantz Cinema 30: DA-conversie, Digital Signal Processing en Audyssey kalibratie

De Cinema 30 moet aan torenhoge verwachtingen voldoen. Dit doet hij onder andere door middel van de nieuwste en krachtigste Analog Devices SHARC dual DSP-chipset gekoppeld aan geavanceerde 32-bits ESS Sabre DAC's voor DA-conversie met speciaal ontwikkelde jitter-onderdrukking.

Dit levert kort samengevat een krachtig digitaal platform op dat alle vormen van binnenkomende audio-informatie, van stereo met hoge resolutie tot de nieuwste vormen van meeslepende audio, waaronder Dolby Atmos, IMAX Enhanced, DTS:X Pro en Auro 3D, nauwkeurig decodeert en verwerkt.

Voor de best mogelijke resultaten ongeacht luidsprekerconfiguratie of luisteromgeving combineert Cinema 30 dit met Audyssey MultEQ XT32. Een ruimte-optimalisatie functie op basis van automatische kalibratie van luidsprekerformaten, -afstanden, niveau-aanpassing en meer. De microfoon voor de Audyssey kalibratie is inbegrepen.

Dirac Live kalibratie van de Zweedse softwaremaker Dirac is als optie leverbaar en omvat Dirac Live Bass Control voor volledig geoptimaliseerde integratie van de lage frequenties voor tot vier onafhankelijke subwoofers. Dit zorgt zelfs in de meest uitdagende ruimteomstandigheden voor een perfect coherente basrespons.

Marantz Cinema 30: veel aansluitingen en gericht op de toekomst

Verder is de Cinema 30 geschikt voor de meest uiteenlopende systeemconfiguraties, nu en in de toekomst. Elk van de zeven HDMI-ingangen ondersteunt 8K-video. Door de nieuw ontwikkelde gebruikersinterface is de Cinema 30 gemakkelijk te installeren en naadloos op de lokale omstandigheden aan te passen. Diverse analoge en digitale ingangen, gekoppeld met geoptimaliseerde functies voor custom install, zorgen ervoor dat de Cinema 30 aan alle mogelijke toepassingen kan worden aangepast.

Ondersteuning van HEOS-platform

Natuurlijk ondersteunt de Cinema 30 ook het nieuwste HEOS multi-room platform voor het hele huis. Het HEOS-platform is oorspronkelijk ontwikkeld door zustermerk Denon en biedt soepel toegang tot allerlei streaming-content, naadloos in één gebruikerservaring geïntegreerd. Naast HEOS bieden Spotify Connect, AirPlay 2 en Bluetooth toegang tot een zo breed mogelijk scala aan mobiele apparaten en toepassingen. En natuurlijk werkt de Cinema 30 met spraakassistenten als Alexa, Google of HomePod.

Bluetooth werkt overigens bidirectioneel, d.w.z. dat de Cinema 30 Bluetooth-signaal kan ontvangen en tegelijkertijd signaal kan uitzenden naar bijvoorbeeld een draadloze hoofdtelefoon.

Marantz Cinema 30: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting gaat de levering in de loop van maart 2024 beginnen. De Cinema 30 komt in een zwarte en in een zilvergouden uitvoering en gaat voor 4.500 euro over de toonbank. De koper krijgt vijf jaar garantie.

MERK

EDITORS' CHOICE