NIEUWSPSB Speakers

PSB Speakers kondigt lancering aan van SubSeries BP8 actieve subwoofer

De Canadese fabrikant PSB Speakers heeft de Subseries BP8 aangekondigd, een krachtige actieve subwoofer die straks leverbaar is in een satijnzwarte en satijnwitte uitvoering. De BP8 heeft een tweetal drivers met een diameter van acht inch aan boord en efficiënte nCore-versterkers. Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

PSB Speakers BP8

De SubSeries BP8 Powered Subwoofer van het in Canada gevestigde PSB Speakers is de eerste in een nieuwe generatie premium subwoofers met nCore-versterking en geavanceerde isolatie. De BP8 is heeft twee acht inch drivers (203 millimeter) en een HybridDigital-versterker van 500 Watt gecombineerd met DSP van Analog Devices om baanbrekende prestaties te leveren voor muziek en thuisbioscoop. Het slanke en compacte kastontwerp is akoestisch afgedicht en voorzien van IsoAcoustics-isolatievoeten om laagfrequente trillingen naar de vloer te voorkomen.

Naar eigen zeggen is veel aandacht besteed aan de behuizing van de BP8 die is ontworpen met de nadruk op stijfheid en akoestische neutraliteit. Deze unieke constructie zorgt ervoor dat ongewenste resonanties en vervormingen vrijwel worden geëlimineerd, zodat de subwoofer lage frequenties tot 20 Hz getrouw kan reproduceren met opmerkelijke details en precisie. De dubbele acht inch drivers zijn gepositioneerd in een bipolaire configuratie aan weerszijden om bij alle mogelijke plaatsingen een meeslepende laagweergave te leveren.

De gepatenteerde dubbele acht inch drivers met geweven koolstofvezelconussen en afgeronde rubberen randen zijn gekoppeld aan ultrakrachtige spreekspoelen met een diameter van 64 millimeter en robuuste magneten met een gewicht van 1,275 kilogram. Dit geeft volgens de ontwerpers een hoge efficiëntie en belastbaarheid.

De BP8 heeft een relatief compacte kast van 330 x 355 x 330 millimeter (B x H x D) en hij weegt 19,1 kilogramheeft een afmeting van 13 x 13 x 14 inch (B x D x H). De satijnzwarte of satijnwitte behuizing heeft geen versieringselementen en lijkt niet op te willen vallen.

We weten nog niet wanneer en voor welke prijs de BP8 van PSB Speakers in de Benelux leverbaar zal zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE