NIEUWSSbooster

Sbooster heeft Active Interface Board Node N130 voor Bluesound Node uitgebracht

Fabrikant Sbooster heeft een voedingsbordje gemaakt dat de standaard voeding in de Bluesound Node kan vervangen (die van na 2021). Hierdoor is het mogelijk gebruik te maken van een losse Sbooster voedingsupgrade, met volgens Sbooster als resultaat een significante verbetering van de weergave van streaming audio en eventueel aangesloten bronnen.

Sbooster AIB Active Interface Borad N130: de hoorbare verbetering van de Node van Bluesound

De productlijn van Active Interface Boards (AIB) van Sbooster zijn ontworpen om de interne stroomcircuits van audioapparaten te vervangen en te upgraden, zodat deze audioapparaten kunnen worden gebruikt met een Sbooster-voeding. De AIB zijn dus niet een complete voeding maar zijn onderdeel van een betere voeding. De eerste AIB van Sbooster is ontworpen voor de Bluesound Node N130 / Node 2021. De AIB is een upgrade en tilt de geluidskwaliteit van de NODE netwerkspeler (DA-converter en streamer) naar een hoger niveau.

De verbetering begint bij de vervanging van de voedingsconnector zelf. De AIB maakt gebruik van de speciale C8-connector van Sbooster met vergulde pinnen, zorgvuldig geselecteerde componenten van audiokwaliteit en verzilverde OCC-draden. De tweelaagse vergulde printplaat is gemaakt en geassembleerd in Bulgarije.

De drievoudige anti-oscillatiecircuits stabiliseren de interne stroomrails van zowel de AIB als de NODE en een geavanceerd centraal aardingspunt cre├źert een pure referentie voor de circuits. Bovendien wordt de Sbooster Decoy V2 gebruikt om interne RFI (straling) weg te leiden van de audiocircuits.

De Sbooster NODE AIB wordt geleverd met een Cryo-behandelde zekering voor de los verkrijgbare, bijpassende BOTW P&P ECO MKII 5-6 Volt voeding. Voor de montage in de NODE is slechts een schroevendraaier nodig, de rest wijst zich vanzelf. De losse BOTW P&P ECO MKII 5-6 Volt voeding dient op 6 Volt te worden ingesteld. Het gevolg van deze upgrade voor de NODE streaming DAC is volgens de ontwerper/eigenaar Wiebren Draaijer een zeer gedetailleerd geluid heeft met een 3D-soundstage en een krachtige, diepe basweergave.

De adviesprijs is van de NODE AIB N130 is 139 euro.


MERK

EDITORS' CHOICE