NIEUWSPhilips

Philips onthult zijn nieuwe OLED+959 en OLED+909 televisies

Philips heeft de kern van zijn nieuwe televisies voor 2024 onthuld. Het vlaggenschip is de OLED+959, daarna volgt de OLED+909 en ten slotte komt de middenklasse OLED809. Prijzen en leveringsinformatie zijn nog niet bekend gemaakt.

Philips OLED+959

De premium OLED+959- en OLED+909 zijn voorzien van een groot aantal verbeteringen vergeleken met hun voorgangers. Beide televisies zullen worden uitgerust met de nieuwe achtste generatie P5 AI-processor - de 959 krijgt de Dual Engine-versie - samen met de verbeterde Meta Technology 2.0 van LG Display, die Micro Lens Array Plus (MLA+) combineert met het Meta Multi Booster-algoritme met extra details Enhancer voor een verbeterde oplossing die een piekhelderheid van 3.000 nits zou moeten kunnen bereiken. Er is ook Matter-ondersteuning, met Wi-Fi6 en Bluetooth 5.2-connectiviteit.

Ook aan het Ambilight-systeem is gesleuteld. Meerdere lenzen zijn toegevoegd aan de achterzijde gemonteerde LED-opstelling voor de OLED+959. Dit biedt de mogelijkheid voor “een dynamischere, grotere algehele halo met meer resolutie” en/of maximaal vier verschillende halostijlen met verschillende diepten, “om een nieuwe tweedimensionale impact toe te voegen aan het algehele meeslepende effect”, aldus de persverklaring.

De OLED+959 zal het vlaggenschip OLED zijn wanneer hij later dit jaar eindelijk wordt gelanceerd, waarschijnlijk in het derde kwartaal.. Hij wordt alleen vermeld in een formaat van 65 inch, maar is, samen met de eerder genoemde upgrades, nog steeds voorzien van een geïntegreerd 102 Watt Bowers & Wilkins 5.1.2-geluidssysteem, dat bestaat uit twee middentonendrivers van 30 x 50 millimeter en een 19 millimeter titanium dome-tweeter. samen met een 75 mm subwoofer en een paar passieve radiatoren, plus Dolby Atmos-ondersteuning.

Als onderdeel van de 8e generatie P5 AI Dual Engine-processorupgrades beschikt de OLED+959 ook over Ambient Intelligence V3, AI Machine Learn Sharpness V2 en het nieuwste Smart Bit Enhancement-algoritme (V3). Deze zijn ingesteld om de HDR-optimalisatie te verbeteren in overeenstemming met uw kijkniveaus in de omgeving (voor zowel lichte als verduisterde kamers), betere details en realisme te bieden aan de actie op het scherm en 8-bits video uit te breiden tot bijna 14-bits precisie.

Philips OLED+909

De OLED+909 voldoet aan veel van dezelfde eisen, met schermformaten van 55, 65 en 77 inch die in juni beschikbaar zullen zijn. Naast de nieuwe 8e generatie P5 AI-processor en Meta Technology 2.0-upgrades zal hij ook gebruik maken van Ambient Intelligence V3, die verschilt van de OLED + 959 met een 81 Watt 3.1-kanaals Bowers & Wilkins-audio-opstelling en een vierzijdig Ambilight-systeem.

Philips OLED+809

Verderop op de functies- en prijslijst voegt Philips ook de OLED+809 toe aan zijn middenklasse 800-serie. Hij zal in mei beschikbaar zijn in de schermformaten 42, 48, 55, 65 en 77 inch, met behulp van de nieuwste OLED_EX-panelen die een pieklichtopbrengst van 1300 nits zouden moeten kunnen leveren. Het maakt nog steeds gebruik van de nieuwe 8e generatie P5 AI-processor, waarbij Ambient Intelligence V3 goede dingen doet voor je HDR-niveaus, maar er zijn geen van de Meta Technology-voordelen van zijn waarschijnlijk veel duurdere broers en zussen en ook een verkleind en merkloos 70 Watt 2.1-geluid systeem (tot 50 Watt op de 42 inch-versie). De Ambilight-ervaring daalt ook van vier naar drie kanten.

Bij alle drie de OLED’s en het bredere “premium” Philips 2024-assortiment zullen degenen met een voorliefde voor hands-on controle over de actie op het scherm goed gebruik kunnen maken van de nieuwe Game Bar-functionaliteit. Dit omvat variabele vernieuwingsfrequenties van 144 Hz, MEMC die een 'Smooth'-instelling biedt om beweging te minimaliseren en de latentie te verminderen van 200 ms naar 40 ms, ondersteuning voor Dolby Vision Gaming en andere functies en vooraf ingestelde opties die zijn afgestemd op verschillende kijk- en gamestijlen (inclusief het aanpassen van de Ambilight-instellingen die bij de ervaring passen).

Prijzen en leveringsinformatie moeten nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE