NIEUWS

GGNTKT: luidsprekers met een wetenschappelijke basis en Deutsche Gründlichkeit

GGNTKT of Gegentakt is een Duitse bouwer van actieve luidsprekers die is opgericht in 2018. Het portfolio is nog bescheiden en bestaat uit drie modellen, t.w. monitormodel  M1, inbouwluidspreker S1 en het laatst gelanceerde vloerstaande model M3.

GGNTKT staat voor Gegentakt (push-pull) en de fabrikant bestaat uit een jong team van akoestici, elektrotechnische ingenieurs, industrieel ontwerpers, software specialisten en vakmensen die kennis hebben van materiaalbewerking en bouw.

Naar eigen zeggen gebruikt GGTKT moderne methoden en technieken met een wetenschappelijke basis. Dingen worden niet op gevoel ontwikkeld. De producten van GGNTKT staan veelal in professionele omgevingen. Een realistische weergave staat centraal en dat betekent dat alle akoestische en elektrische fouten onder de hoorbare grens moeten liggen. De luidspreker zelf mag niet hoorbaar zijn. Het gaat immers om de muziek.

GGNTKT M3: actieve vloerstaande vierweg luidspreker

De M3 is het nieuwste model van GGTKT. Uitgerust met geavanceerde technologie zoals cardioïde spreiding, zorgt Model M3 voor een gelijkmatige geluidsverdeling en realistische reproductie, zelfs in moeilijke luistersituaties. Het is een vierweg actieve luidspreker die in elke omgeving een uitzonderlijke luisterervaring biedt. De hoge reproductieneutraliteit en extreem lage vervorming bij hoge geluidsniveaus voldoen zelfs aan de meest veeleisende eisen van muziek-, bioscoop- en studioproducties. De afmetingen zijn 1.286 x 499 x 199 millimeter (H x B x D).

De sweetspot is groot, t.w. 140 graden horizontaal en 100 graden verticaal. De laagste frequentie ligt op 32 Hz. De ingebouwde klasse D versterkers afkomstig van Pascal zijn zeer krachtig en het piekniveau is 125 dB.

De digitale signaalverwerking (DSP) wordt uitgevoerd met behulp van een krachtige SHARC DSP van de vierde generatie met 32-bit floating point accuratesse. De digitale cross-over maakt gebruik van steile filters om de overlappingsgebieden van de drivers te minimaliseren en nog schonere overgangen te creëren. Een lineaire fase-egalisatie met behulp van FIR-filters corrigeert het tijdsdomein voor een vloeiende en natuurlijke weergave. De AD/DA conversie heeft een dynamisch bereik van 112 dB(A) en is akoestisch transparant. Voorspellende begrenzers beschermen alle componenten te allen tijde tegen overbelasting en bieden daardoor absolute bedrijfszekerheid.

GGNTKT kan de M3 in veel verschillende kleuren leveren. De prijs is 25.000 euro per paar voor de M3 en de M3 S die krachtiger versterkers heeft kost bijna 30.000 per paar. Genoemde prijzen zijn voor de Duitse markt rekening houdende met de Duitse BTW. De prijs voor landen buiten Duitsland kan iets afwijken, maar de prijzen op de website van de fabrikant geven in elk geval een indicatie van de prijsklasse.

Meer weten? Kijk dan op de website van van GGNTKT (of Gegentakt).


EDITORS' CHOICE