NIEUWSPS Audio

PS Audio lanceert nieuwe firmware voor PerfectWave DirectStream DAC MK2

Het Amerikaanse PS Audio heeft een firmware-upgrade gelanceerd voor zijn bestaande PerfectWave DirectStream DAC MK2. Dankzij de nieuwe update voor het besturingssysteem v3.1.0 kan de DirectStream DAC MK2 een buitengewoon nieuw niveau van geluidskwaliteit leveren, met een grotere resolutie, minder ruis en andere klankmatige verfijningen. De nieuwe firmware heeft de naam Mount Massive gekregen en is gratis beschikbaar voor bezitters van de PerfectWave DirectStream DAC MK2.

Mount Massive voor PS Audio PerfectWave DirectStream DAC MK2

Paul McGowan, CEO van PS Audio verklaart het volgende over de nieuwe firmware: “dit is de grootste upgrade die ik ooit heb gehoord in de vijftig jaar dat ik in de branche actief ben. Mount Massive heeft de prestaties van de DirectStream DAC MK2 naar niveaus gebracht waar ik alleen maar van had durven dromen.”

De exclusieve digitale lens van de PerfectWave DirectStream DAC MK2, die de binnenkomende digitale gegevens omzet in een nieuw en jittervrij signaal, is bijgewerkt met een nieuwe buffer. De ruis is met 10 dB verlaagd en de ruis boven de 20 kHz is met 30 dB verminderd. De Mount Massive OS-update is het resultaat van honderden uren werk door Ted Smith, de digitale engineeringexpert van PS Audio. Dit wordt mogelijk gemaakt omdat de PerfectWave DirectStream DAC MK2, in tegenstelling tot ontwerpen op basis van conventionele DAC's, volledig programmeerbaar is door middel van de FPGA-kernverwerkingsengine (Field-Programmable Gate Array).

De sonische verbeteringen zijn niet subtiel. De resolutie van fijne muzikale details is aanzienlijk beter. Het geluidsbeeld is breder en dieper, met een meer open en luchtige kwaliteit, en de algehele luisterervaring is er een van krachtig, maar toch verfijnd en gebalanceerd geluid, aldus de persverklaring van PS Audio.

De Mount Massive OS-upgrade voor de PS Audio PerfectWave DirectStream DAC MK2 kan gratis worden gedownload. Wie niet wil downloaden kan de software ook op een USB-stick krijgen voor een bedrag van 29 dollar. Meer weten? Kijk dan op de website van PS Audio.


EDITORS' CHOICE