NIEUWSPS Audio

PS Audio DirectStream DAC Mk2: DA-converter met eigen implementatie van FPGA

Het Amerikaanse audiobedrijf PS Audio heeft de DirectStream DAC Mk2 gelanceerd. De nieuwe DA-converter werkt met een door de fabrikant zelf ontwikkelde field-programmable gate array (FPGA) aangestuurd door eigen software zonder DAC-chips van bekende fabrikanten van DAC-chips. De DirectStream DAC Mk2 is voorzien van volumeregeling en kan dus rechtstreeks op een eindversterker worden aangesloten.

PS Audio DirectStream DAC Mk2

De nieuwe DirectStream DAC Mk2 van PS Audio is een doorontwikkeling van een bestaand concept. Naar eigen zeggen van de fabrikant heeft het nieuwe apparaat de nodige interessante verbeteringen ondergaan. Door de implementatie van een FPGA en eigen software kan PS Audio het DA-conversieproces volledig zelf sturen. Bovendien kan de software eventueel later eenvoudig worden vervangen als daar aanleiding voor zou zijn. Het apparaat is volledig gebalanceerd uitgevoerd.

Alle binnenkomende digitale muzieksignalen worden geconverteerd naar een 50-bit signaal. Dit signaal wordt vervolgens geconverteerd naar DSD en pas daarna wordt de vertaalslag naar analoog signaal gemaakt. Het apparaat kan PCM-signaal tot een resolutie van 705,6 kHz verwerken en DSD tot een resolutie van DSD256.

Alle ingangen zijn galvanisch van elkaar gescheiden en uiteraard hebben de ingenieurs van PS Audio de nodige moeite gedaan om ervoor te zorgen dat digitale en analoge circuits elkaar niet ongunstig beïnvloeden. Volgens opgave van PS Audio heeft de DirectStream DAC Mk2 een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz (+/- 0,25 dB). De THD+N bij 1 kHz en volle uitsturing is kleiner dan 0,1 procent.

Omdat een hoogwaardige volumeregeling is ingebouwd kan de DirectStream DAC Mk2 rechtstreeks op een eindversterker of een set actieve luidsprekers worden aangesloten. Een afstandbediening, die ook andere componenten van PS Audio kan bedienen, wordt meegeleverd.

Het apparaat weegt bijna tien kilogram en meet 36 x 43 x 10 centimeter.

PS Audio DirectStream DAC Mk2: prijs en leveringsinformatie

De PS Audio DirectStream DAC Mk2 is leverbaar in een witte en in een zwarte uitvoering. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt.


EDITORS' CHOICE