NIEUWS

Medion Life P66538: ghetto-blaster opgeleukt met Bluetooth, DAB, USB en microSD

Het Duitse elektronicabedrijf Medion heeft de ghetto-blaster uit de jaren tachtig van de vorige eeuw als uitgangspunt genomen bij het ontwerp van de Life P 66538 Retro-Boombox. De gebruiker kan net als vroeger cassettebandjes en CD’s afspelen en naar de radio luisteren. De toevoeging van Bluetooth-conectiviteit, een USB-poort voor sticks en een gleuf voor een microSD-kaart zijn dan weer helemaal van deze tijd. Leuke combinatie toch?

Medion Life P66538 Retro-Boombox

De Medion Life P66538 Retro-Boombox is een combinatie van een een retro-uiterlijk met daarin oude en nieuwe techniek verwerkt. Tussen de tweeweg luidsprekers bevinden zich een CD-loopwerk en een casssette-recorder. Ja, het is een rccorder want hij kan opnemen. De FM-tuner krijgt gezelschap van het modernere DAB.

Voorts heeft de Medion’s Retro-Boombox een USB-aansluiting om muziek van USB-sticks af te spelen en een microSD-kaart slot. De twee microfooningangen kunnen gebruikt worden voor een karaokefeestje. Helemaal met de tijd mee kan muziek ook via Bluetooth aangeleverd worden. Ondersteuning van streaming-diensten is niet ingebouwd, maar je kunt niet alles hebben.

Volgens Medion is de Retro-Boombox met zijn 2 x 100 Watt maximaal muziekvermogen geschikt voor gebruik thuis of buitenshuis; De geïntegreerde ‘X-Bass mode’ is bedoeld om veel bas te leveren. Het vermogen is een helling-af-plank-gas-wind-mee specificatie. Twee keer 10 Watt RMS lijkt een meer realistische opgave. En om het helemaal af te maken zijn twee VU-metertjes geplaatst. Geweldig!

Voeding komt van het lichtnet of van batterijen. Zo te zien is er geen oplaadfunctie dus eventuele oplaadbare batterijen moeten buiten het apparaat weer worden opgeladen. De afmetingen zijn 670 x 271 x 171 millimeter (B x H x D) en de Life P66538 Retro-Booxbox weegt 6,1 kilogram. Medion geeft twee jaar garantie.

Hoe zou de Retro-Boombox klinken? Wie deze vraag stelt, zal geen lid zijn van de doelgroep. Het lijkt vooral een grappig apparaat en hij zal met zijn uiterlijk zeker de aandacht trekken. En bovendien, hij kost maar 180 euro.

Meer weten? Kijk dan op de website van Medion.


EDITORS' CHOICE