NIEUWSKEF

KEF LSX II LT is het nieuwste lid van de LSX familie

Sinan Kökbugur | 18 januari 2024 | Fotografie Fabrikant | KEF

De Britse luidsprekerfabrikant KEF heeft de LSX II LT gelanceerd, een compacte set actieve tweeweg luidsprekers die draadloos of via een verschillende digitale aansluitingen muzieksignaal aangeleverd kan krijgen. De kern van de KEF LSX II LT is de elfde generatie Uni-Q driver, een concentrische driver die zich gedraagt als een puntbron. De koper kan kiezen uit de uitvoeringen Stone White, Graphite Grey en Sage Green. Onze review lees je inmiddels hier.

KEF LSX II LT: draadloze luidspreker en streaming-functies en Uni-Q driver

KEF bestaat meer dan zestig jaar. De actieve tweeweg LSX II LT is het nieuwste model van de Britse luidsprekerfabrikant. De nieuwe LSX II LT wordt gepresenteerd als een “gestroomlijnde” versie van KEF's LSX II luidsprekers met dezelfde belangrijke technologische innovaties tegen een lagere prijs. 

KEF LSX II LT: overzicht van functies en eigenschappen

 • Wireless streaming, inclusief Airplay 2, Chromecast, Bluetooth, WiFi
 • Ondersteuning van grote streaming-diensten en gangbare bestandsformaten
 • Speelt DSD en PCM up to 24-bit/384 kHz
 • Aansluitingen voor TV, computers en meer via USB-C, HDMI ARC, optische ingang, tevens voorzien van subwoofer uitgang
 • 11e generatie Uni-Q driver, tweeter bevindt zich in hart van woofer en driver gedraagt zich als een puntbron
 • Music Integrity Engine
 • Versterkervermogen: LF 70 Watt klasse D, HF 30 Watt klasse D, max. SPL: 102 dB
 • Personalisatie van geluid via de KEF Connect App
 • Ontworpen door Britse industrieel ontwerper Michael Young
 • Geoptimaliseerde behuizing voor de beste akoestische prestaties
 • Voorzien van bevestigingspunten voor plaatsing op optioneel verkrijgbare statieven, zoals P1 desk pad and S1 floor stand
 • C-Link interspeaker cable (acht meter) verkrijgbaar als aparte accessoire voor meer flexibiliteit in speaker plaatsing
 • Verkrijgbaar in drie kleuren, t.w. Stone White, Graphite Grey and Sage Green
 • Verkoopprijs: 999 euro per set

Ondanks het compacte formaat, creëert de LSX II LT een scala aan entertainmentmogelijkheden om muziek, films en gaming naar een nieuw niveau te tillen. Hoe je ook van je audio geniet, KEF wil connectiviteit eenvoudig maken. Het geavanceerde W2 Wireless platform vult de LSX II LT aan door luisteraars in staat te stellen direct te streamen van grote muziekdiensten, zoals Spotify, Tidal, Apple Music en Amazon Music. De KEF Connect app en Bluetooth functie breiden de mogelijkheden nog verder uit.

Dankzij de uitgebreide aansluitmogelijkheden, waaronder HDMI ARC, USB-C en optisch, kunnen klanten hun tv, desktop, laptop of console aansluiten. Wie de laagweergave een extra zetje wil geven, heeft de beschikking over een speciale uitgang om een compacte KEF subwoofer aan te sluiten om de gewenste impact te creëren.

Ontworpen om het dagelijks leven te verbeteren, kunnen gebruikers de LSX II LT naadloos integreren in hun smart home om door muziek te bladeren en deze af te spelen, bronnen te selecteren of bedieningselementen zoals afspelen, pauzeren en het volume aan te passen via hun smart home app of bedieningsinterface.

De LSX II LT heeft maar één netsnoer nodig, aangezien de primaire luidspreker de secundaire voedt via de meegeleverde interspeakerkabel van drie meter. Dit is erg handig als er weinig stopcontacten zijn. Optioneel is een kabel van acht meter verkrijgbaar.

Elke LSX II LT maakt gebruik van KEF's 11e generatie Uni-Q driver array, een innovatief stukje technologie dat geluid gelijkmatig verspreidt en ervoor zorgt dat iedereen dezelfde gedetailleerde melodie hoort vanuit elke positie. De Music Integrity Engine zorgt voor een perfect getimede uitvoering met een helder, nauwkeurig en gebalanceerd geluid, naadloos geoptimaliseerd met de Uni-Q driver array om volledige helderheid te leveren.

KEF kenners kunnen de herkenbare eigentijdse esthetiek van industrieel ontwerper Michael Young verwachten in de hele LSX-familie. Dit scherpe, minimalistische ontwerp past perfect bij de vereiste van de LSX II LT om ongerept geluid te leveren en er tegelijkertijd fantastisch uit te zien. De LSX II LT is verkrijgbaar in Graphite Grey, Stone White en Sage Green, drie prachtige nieuwe afwerkingen die in elk interieur passen.

Elk aspect van de LSX II LT is zorgvuldig overwogen als aanvulling op home entertainment ervaringen. Hij wordt geleverd met nette montage inzetstukken voor een veilige plaatsing op de P1-bureaustandaard en S1-vloerstandaard, waardoor hij gemakkelijk kan worden geïntegreerd in alle woonruimtes. Bovendien is de LSX II LT compatibel met de speciaal ontworpen C-Link interspeakerkabel, gemaakt van duurzaam materiaal voor meer duurzaamheid en bescherming. Met een indrukwekkende lengte van acht meter biedt de C-Link kabel vijf meter meer flexibiliteit dan de meegeleverde kabel, waardoor er meer vrijheid is in het plaatsen van de luidsprekers volgens persoonlijke voorkeur.

De KEF Connect app en krachtige EQ DSP (Digital Signal Processing) kunnen worden gebruikt om het geluid eenvoudig aan te passen zodat de LSX II LT het beste in de ruimte past. Gebruikers worden na het downloaden van de app door de set-up en de bediening van het systeem geleid.

Prijs en verschillen met de KEF LSX II

De KEF LSX II LT heeft een adviesprijs van 999 euro. Hoe dat mogelijk is ten opzichte van de 1.399 euro van de vorige generatie, zit 'm in een aantal toch ook niet onbelangrijke verschillen met die LSX II. Ten eerste is het aantal uitvoeringen beperkt: je opties zijn wit, grijs en groen. Daarnaast is de LSX II roon-ready en de nieuwe LT-uitvoering niet. En er is een aansluiting minder; kun je de 'II' nog digitaal én analoog aansluiten, op de 'LT' ontbreekt de 3,5mm aansluiting en valt de mogelijkheid om een platenspeler op je LSX aan te sluiten dus af. 

Over aansluiten gesproken: de verbinding tussen beide speakers loopt via een kabel met USB-c connector (KEF raadt af iets anders te gebruiken dan deze bijgeleverde kabel). De verbindingen tussen de twee speakers van een 'oud' setje LSX'en verloopt via optionele netwerkkabel of kan draadloos. 

Lees hier de review van de KEF LSX II LT.

MERK

EDITORS' CHOICE